Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuviulisti Antti Tikkanen vie kuulijat poikkitaiteelliselle matkalle - Soittopelinä on arvokas Stradivarius

Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan sunnuntaina 26.5. maailmanluokan viulismia ja syvällistä runoutta yhdistelevä poikkitaiteellinen elämys. Hetkeen emme lähde minnekään -esityksessä viulisti Antti Tikkanen tulkitsee runoutta ja sooloviululle sävellettyjä virtuoosikappaleita kokonaisuutena, joka johdattaa yleisön matkalle ihmisyyteen. Esityksen runoista suurin osa sekä kaikki käännökset ovat lauluntekijä ja musiikkituottaja Martti Vuorisen kynästä. Vuorinen debytoi novellistina viime vuonna kokoelmalla Amatöörit .

Viulutaiteilija Antti Tikkanen esiintyy ympäri maailmaa mm. jousikvartetti Meta4:n kanssa, kamarimuusikkona ja orkesteriliiderinä. Hän on aktiivinen ja uudelle avoin musiikkivaikuttaja pyörittäen Oulaisissa Kamari Soi! -tapahtumaa sekä Helsingissä yhdessä viulistipuolisonsa Minna Pensolan kanssa Klasariklubia ja Punavuoren kamarimusiikkiyhdistystä PuKamaa.

Tikkanen toimi 2014–2017 Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena johtajana.

Antti Tikkasella on käytössään myös Suomen Kulttuurirahaston arvokkain Stradivarius-viulu ”ex-Berglund”.

Liput konserttiin voi ostaa ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista.

Viulisti Antti Tikkanen Sibeliuksen syntymäkodissa (Hallituskatu 11) sunnuntaina 26.5. klo 14.