Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Aleksi Aromaa rokkaa Queen-musikaalissa – Onko se nyt menoa?

Hämeenlinnan Teatterista tuttu Aleksi Aromaa postasi alkuviikosta Facebook-sivulleen kuvan, jossa hän poseeraa We Will Rock You -musikaalin banderollin edessä. Mies on kiinnitetty maailmalla 16 miljoonaa katsojaa keränneen Queen-musikaalin suomenkieliseen versioon, jota esitetään huhtikuusta 2020 alkaen Messukeskuksen Amfi-teatterissa Helsingissä. Yhtyeen musiikin ympärille rakennetussa ja tulevaisuuteen sijoittuvassa tarinassa päärooleja esittävät Saara Aalto , Mikael Saari , Laura Voutilainen , Jussu Pöyhönen , vuoden 2015 Voice of Finland -voittaja Jennie Storbacka , Lauri Mikkola ja Hämeenlinnan teatterilavallakin pariin otteeseen nähty Matti Leino .

Vuonna 2002 Lontoossa ensi-iltansa saaneen esityksen käsikirjoituksesta, sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat Queen ja Ben Elton. Tuotannon takana ovat Mamma Mia -menestysmusikaalin tekijät. Suomen esityksiin haki 450 esiintyjää, joista 300 kutsuttiin raadin eteen. Musikaalin ohjaa Maria Sid ja Queenin ikoniset kappaleet kääntää suomeksi Mariska .

Aromaa esiintyy ensemblen jäsenenä musikaalin joukkokohtauksissa, mutta lisäksi hän on miespääosaa esittävän Mikael Saaren understudy eli sijaisnäyttelijä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Saari sairastuu tai on muuten estynyt esiintymästä, Aromaa tuuraa häntä pääroolissa.

Hämeenlinnassa on jo pitkään odotettu, koska monipuolisesti lahjakas laulaja, muusikko ja näyttelijä meiltä lopullisesti ryöstetään pääkaupungin suurille lavoille. Nyt se voi olla todella lähellä.