Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Kaupungin nuotiopaikat tukehtuvat tyhmyyteen

Yksi tämän kaupungin mainioista palveluista on kaupungin viisi nuotiopaikkaa, joissa polttopuut ja tulipaikka ovat valmiina.

Kaikkiaan kaupunki huoltaa 42 tulipaikkaa. Kantakaupungin alueella kaupunki toimittaa polttopuita kaksi kertaa viikossa Kalastuspuistoon, Tekosaarille, Aulangon ulkoilumajalle, Tervaniemeen ja Ahvenistolle.

Ulkoilusta ja retkeilystä on tehty helppoa. Ei tarvitse muistaa kuin ottaa eväät mukaan ja lähteä liikkeelle. Muu hoituu itsekseen.

Visamäen nuotiopaikka ja polttopuuvarasto tuhottiin huhtikuussa. Näin on tehty jo useampaan otteeseen.

Tällä kertaa kaupunki siivosi paikat, muttei enää perusta paikalle uutta nuotiopaikkaa ja polttopuuvarastoa tuhottavaksi. Visamäkeen ei pääse enää kuin iltauinnille, mutta iltapalasta nuotiolla on turha haaveilla.

Ilkivaltaa tehtiin myös Rantareitin varrella olevalle nuotiopaikalle. Siellä joku poltti kaikki puut ja heitti makkararitilät järveen. Tämä vandaali yritti hajottaa myös nuotiopaikan perustukset, muttei ihan onnistunut.

Sappi kiehahtaa, kun kanssakaupunkilaisten pitää pilata omalla tyhmyydellään ja ajattelemattomuudellaan muiden ilot.

Ei ole nimittäin mitenkään itsestään selvää, että meillä on nuotiopaikkoja valmiiksi pilkotuilla puilla varustettuna. Se on kaupungin palvelu, jonka tarkoitus on innoittaa ihmisiä liikkumaan ja viettämään aikaa luonnossa.

Kaupungin työntekijöiden mukaan ilkivaltaa suurempi riesa on roskaus. Niitä ei muisteta ottaa mukaan ja viedä roskikseen vaan roskat jäävät siihen, missä makkarapaketti on satuttu aukaisemaan.

Paras keino vandaalien tuhoamisvimman minimoimiseen on se, että me muut käytämme nuotiopaikkoja ahkerasti. Kun paikalla on muita, ei idioottienkaan tule mieleen panna paikkoja päreiksi tai polttaa puuvarastoa.

Menkää siis ja ulkoilkaa. Ja otetaan roskat mukaan, vaikka ne eivät aina olisikaan omia.