Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n mestaruusjuhlat saivat mielensäpahoittajan liikkeelle – juhlista on tehty tutkintapyyntö poliisille

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten saaman tiedon mukaan Hämeen poliisille on tehty tutkintapyyntö HPK:n mestaruusyön juhlinnasta torilla. Pitääkö tämä paikkansa Hämeen poliisin rikoskomisario Ari Pullinen ?

– Kyllä meille on sellainen kirjattu ja se on tässä pöydälläni. Ilmoitus on tehty kokoontumisrikkomuksesta.

Mitä se tarkoittaa?

– Kokoontumislaissa määrätään, että tapahtumista täytyy tehdä poliisille ilmoitus viittä vuorokautta aikaisemmin. Joskus luvan voi anoa myös pienemmällä aikavälillä. Tässä kyseisessä tapauksessa ilmoitus oli tehty, mutta kello 17–20 välille. Kun ottelu jatkui jatkoerään ja mestaruus tuli, juhlat torilla jatkuivat pikkutunneille asti. Juhliin oli siis lupa kello 20 saakka. Jos ilmoitusta ei ole tehty, syyllistyy ilmoitusvelvollisuuden rikkomiseen.

Kuka saattoi tietää, että mestaruus tulee ja juhlat torilla jatkuvat?

– Tässä puntaroidaan sitä, onko ilmoitusvelvollisuuden rikkomisesta aiheutunut huomattavaa vaaraa. Tehtäväni on pohtia täyttyykö lain pykälä.

Kuinka pitkällä tutkinta on?

– Juttu on nimissäni pöydälläni, enkä ole vielä siihen perehtynyt. Nyt pitää selvittää, onko kyse tahallisuudesta vai erehdyksestä.

Oliko tutkintapyynnössä mainittu joku henkilö nimeltä?

– En pysty tästä tämän enempää kertomaan. Enkä kommentoi, onko nimiä mainittu.

Mitä tästä saattaa pahimmillaan seurata?

– Jos todetaan, että on syyllistynyt kokoontumisrikkomukseen, niin tilaisuuden järjestäjä saa sakkoja.

Miten mestaruusyön juhlinta sujui Hämeenlinnassa poliisin kannalta?

– Emme saaneet yhtäkään tehtävää koko tilaisuudesta torilla. Se puoltaa sitä, ettei rikoksen tunnusmerkistö täyty, sillä juhlinta sujui ongelmitta. Paikalla on huomattava määrä väkeä. Se tosiasia taas puoltaa sitä, että ilmoitus olisi pitänyt tehdä.

Lue, miten mestaruusjuhlat sujuivat

Lue: näin paljon porukkaa oli torilla