Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Kesäloma Express jo kuudettatoista kertaa – Tällä kertaa luvassa on glitteriä, cosplaytä ja räppiä

Hämeenlinnalaisten nuorten kesäloman aloitus Kesäloma Express on ehtinyt jo 16 vuoden suloiseen ikään. Vuosien myötä tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa päihteettömänä kesänavauksena niin kesälomille singahtaville koululaisille kuin hieman varttuneemmillekin nuorille.

Hämeenlinnan nuoret kokoontuvat kesäkuun ensimmäisenä päivänä Linnanpuistoon juhlimaan kesäloman alkamista.

Koko ajan tapahtumaa on haluttu kehittää nuorten näköiseksi ja sitouttaa myös nuoria mukaan toteuttajina. Tänäkin vuonna mukana on hämeenlinnalainen Todellisuuspakolaiset ry. Nuorten liveroolipelaajien yhdistyksen jäsenet glitteröivät alueella kaikki kimallukseen ihastuneet festivaalivieraat.

Nuoret ovat myös taiteilleet vanerista toteutetut suuret kirjaimet, joista muodostuu sana KESÄLOMA festivaalialueelle. – Hieman Hollywoodia Hämeenlinnaan, toteaa Toni Koski , joka yhdessä Reetta Kortelaisen kanssa koordinoi tapahtumaa tänä vuonna.

Festivaalin ohjelma on rakennettu nuoria kiinnostavaksi. Mukana on nuorten suosikkeja skeittipunkbändi Wedgiestä Odeen, Mäkkiin, Lyömättömiin ja illan päättävään Ollieen. Lisäksi tapahtumassa on mukana tubettaja Jaakko Parkkali , joka osallistuu tilaisuuden juontamiseen yleisön joukosta. Tapahtuman juontaa kuningaspuhuja Ewe . Lavalle nousee myös hämeenlinnalainen räpduo Galaxy Storm Team. Lammilaisten poikien tie räppäreiksi alkoi Hämeenlinnan nuorisopalvelujen kesäleiriltä vuonna 2016. Nyt Miska ja Miikka nousevat Kesäloma Expressin lavalle jo toista kertaa vuoden tauon jälkeen.

Festivaaleilla esiintyy nuorten cosplaytanssiryhmä Aquashine. Tanssijat esiintyvät paitsi päälavalla viiden aikoihin, myös eri puolilla festivaalialuetta.

Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa esityksiin.

– Jaakko Parkkali kerää yleisöltä aiheita. Hän välittää ne Lyömättömille, joka on freestyleräpin ilmiömäiset taitajat Solonen, Kosola ja Xmies. Esitykset siis syntyvät Kesäloma Expressissä, tässä ja nyt, Koski ja Kortelainen kertovat.

Hämeenlinnan nuorisopalvelujen tapahtumassa jaetaan 500 ilmaista makkaraa ja pillimehua sekä yli 1000 Linnattarien tarjoamaa vohvelia.

Paikalle pääsee ilmaisella bussikuljetuksella Iittalasta, Lammilta, Tuuloksesta ja Hauholta. Festivaaleilla pidetään perinteiset roska-arpajaiset, joissa roskaa vastaan saat arpalipukkeen. Pääpalkintona on tänä vuonna Telian tarjoama älypuhelin.

Ilmoittautuminen pitäjäalueiden bussikuljetuksiin alkoi maanantaina 13.5. Järjestäjät toivovat, että kyydityksillä tulevat nuoret ilmoittautuisivat mahdollisimman ajoissa, jotta saadaan varattua sopivankokoiset bussit nuoria kuljettamaan.

– Usein tulijoita on tulla tupsahtanut isollakin porukalla vasta viime tingassa, tietää Koski.

Ilmaiset bussikuljetukset lähtevät Lammilta klo 14.45, Tuuloksesta (Kauppakeskus Tuulonen) klo 15.00, Hauholta klo 15.20, Eteläisistä klo 15.30ja Iittalasta klo 15.

Bussit ovat tapahtuma-alueella noin klo 16. Paluukyyti lähtee klo 22.15.

Bussikuljetukseen ilmoittautuminen tästä linkistä >>