Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Renkolaiset nuoret saavat oman tapahtuman – Renko rullaa lauantaina

Rengon nuoret saavat lauantaina oman tapahtuman, kun Renko rullaa.

Renko rullaa -tapahtuma järjestetään lauantaina. Mistä on kysymys, nuoriso-ohjaaja Virpi Toivonen?

– Rengon alakoululla on monitoimitila, jossa nuoret kokoontuvat tiistai- ja torstai-iltaisin. Tämä porukka on toivonut jo pitkään omalle kylälle lisää tekemistä. Mistä tuli idea, että Renko rullaa? – Nuorisotilassa käy paljon vauhdikkaita poikia, jotka ovat kiinnostuneita muun muassa mopoilusta. Juttelin Hämeenlinnan moottoripyöräilijät ry:n Mikko Raikkaan kanssa ja tuli idea järjestää moponuoria kiinnostava tapahtuma, jossa pääsee oikeasti ajamaan ja kokeilemaan taitojaan valvotusti.

– Ajatus on, että nuoret voivat tulla paikalle rullaten skeittilaudalla, rullaluistimilla, potkulaudalla, pyörällä, skootterilla, mopolla, kevarilla tai moottoripyörällä. Kaikille on omaa tekemistä tarjolla. Toki nuorten vanhemmat voivat tulla myös katsomaan, mitä kaikkea nuorille on tarjolla. Mitä on ohjelmassa?

– Nuoret pääsevät oikeasti kokeilemaan ja testaamaan erilaisia temppuja ja ajotaitojaan erilaisilla taito- ja ennakoivan ajon radoilla. Tavoite on saada myös palkinnot kaikille rata-ajoon osallistuneille nuorille.

– Rullilla ollaan myös skeittirampilla. Hämeenlinnan Skate ry esittelee uusia skeittiparkkisuunnitelmiaan. Dj Pekka S. huolehtii tapahtuman musiikista.

– Tapahtumaan tulee pyörillä myös muun muassa Kipin grilli, Rengon VPK, Rengon säästöpankkisäätiö, Ravintola Rengon Pirtti, Härkätien puutavara ja Rengon rullalätkä. Paikalla on myös koko tapahtuman ajan nuorisotyöntekijä, 4H-yhdistyksen iltaohjaaja ja kaksi nuorisotyön opiskelijaa sekä Hämpyn moottoripyöräilijät. Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

– Se on tarkoittu “nuokkarilla” käyville nuorille, mutta myös muille alueen nuorille. Miten nuoret ovat ottaneet tapahtuman vastaan?

– Vähän varovaisesti. On muun muassa kysytty, saako keulia ja voiko tulla mopolla. Tietysti voi tulla mopolla, se on toivottavaa. Tämä on lajissaan ensimmäinen tällainen tapahtuma Rengossa, joten toivottavasti nuoret tulevat paikalle. Renko rullaa lauantaina 18.5. klo 14–18 Rengon koulun takana olevalla urheilukentällä ja skeittiparkissa.