Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miia Westerlundia kiehtoo elämä julkisivun takana – Taiteilijan maisemakuvat heijastavat historiaa, tarinoita ja elettyä elämää

Galleria Paperihuoneella on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin valokuvateoksista koostuva näyttely Kulttuurimaisema . Westerlund on kuvannut Kulttuurimaisema-sarjaa muun muassa Porvoossa, Tartossa, Islannissa ja Ranskassa.

Taiteilija valokuvaa tuttuja maisemia ja rakennuksia, ja rakentaa paikoista kerroksellisia kuvia.

Westerlund on tuntenut vetoa kulttuurimaisemia kohtaan aina. Häntä kiinnostaa elämä julkisivujen takana.

– Minua kiehtoo tietty rosoisuus, historian kerrostumat, maisemaan kätkeytyvät tarinat, eletty elämä ja ihmiskohtalot. Onko jossakin paikassa oikeasti parempi asua, kuin toisessa, taitelija pohtii.

– Historia on, miten se kerrotaan. Taide on, miten se ymmärretään. Kuvat ovat, mitä katsoja tahtoo niiden olevan.

Westerlundin valokuvateoksissa on maalauksellisuutta.

– Maalaan printterimusteella ja kemikaaleilla. Värimaailmassani on tiettyä sattumanvaraisuutta.

Westerlund on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta. Hän asuu ja työskentelee Porvoossa.

Grafiikkapajan puolella on hämeenlinnalaisen kuvataiteilija Tiina-Katriina Mustosen puupiirroksista ja grafiikanvedoksista koostuva näyttely Pölyn ilmapiiri – Bonddotter, piga ja naiseläjät .

Näyttelyn idea syntyi sukututkimuksesta.

– Olen kuvannut isän puolen sukua, kuvitellut kasvot ihmisille, joista ei ole valokuvia. Suvun piirteet nousivat esiin mielikuvissani sukututkimuksen myötä. Nimet saivat kasvot, Mustonen kertoo.

Näyttelyn pääosaan on päässyt Loviisa Bonddotter , 1800-luvulla Joroisissa elänyt piika. Kuvia on myös Loviisa Bonddotterin lapsista. Ikkunalla on japaninpaperille vedostettu koevedoskooste Sukuhaaran piirteitä . Kaikki teokset ovat syntyneet alkuvuoden 2019 aikana.

Galleria Paperihuoneella on näytteillä Miia Westerlundin Kulttuurimaisema ja grafiikkapajan puolella Tiina-Katriina Mustosen Pölyn ilmapiiri – Bonddotter, piga ja naiseläjät 28.5. asti. Paperihuone sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna.