Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Kolumni: Älä vedä hernettä nenään

Kun finaali-ottelusarja oli HPK:lle 2–1, ilmestyi Raatihuoneen seinään iso lakana. Edellisenä päivänä liehuivat jo oranssit viirit Raatihuoneen edessä olevissa lipputangoissa.

Joku pahastui siitä, että lakana tuli näin myöhään. Toinen siitä, että kaupunki ottaa kantaa ja osallistuu oranssiin kevääseen. Kuulemma ei saisi, sillä lipputangot ovat varatut vain Suomen lipuille.

Näitä mielensäpahoittajia riittää. Mitään ei saisi tehdä, koska aina on joku, jolle se ei sovi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) sai seuraavan palauteviestin:

”Hei, pidän huoli, ettei hinttien eikä lepakoiden lippuja eikä viirejä tulla liehuttelemaan kaupungin virastojen eikä laitosten tangoissa. Jos niitä ilmestyy. ne tullaan repimään alas. Myös raatihuoneen seinällä oleva hpk.n mainosrätti on poistettava. T .Kiukkuisia kaupunkilaisia”

Rautio paljasti Facebook-kansalle seuraavasti: Kiitos viestistä! Mielensäpahoittajien festivaaliohjelma julkaistaan 3.5. Yt. Sari Rautio

Keneltä on oikeasti pois, jos liputetaan jollekin vähemmistölle päivä tai pari tai kannustetaan oman kaupungin ainoaa Liiga-joukkuetta?

Samaan aikaan kaupunkiin mahtuu myös Mielensäpahoittajien festivaali, mutta kai siitäkin vielä joku mielensä pahoittaa.

Epäilen kyllä vahvasti, että Mielensäpahoittajien festivaali saa jatkoa, sillä kyllä tästä kylästä mielensäpahoittajia löytyy.

Kaupunki järjestää lauantaina toritapahtuman seitsemännen finaalipelin ympärille. Kansa pääsee katsomaan Kärpät–HPK -matsia isolta screeniltä torilla.

Aivan yksinkertaista ei ole rakentaas tapahtumaa pystyyn parissa päivässä. Onneksi nähdään vaivaa ja näin tehdään. Kaupunkilaiset saavat yhteisiä kokemuksia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kaupunkiuutiset kysyi menneellä viikolla Facebook-sivuillaan, mitä mieltä ihmiset ovat toritapahtumasta. Suurin osa antoi ison peukun. Tässäkin tapauksessa löytyi myös vastustajia. Toritapahtuma on turhaa rahanhaaskausta tai tylsää ilman kunnon oheisohjelmaa.

En ymmärrä, keneltä on pois, jos kaupunki liputtaa. En myöskään ymmärrä, keneltä on pois, jos oranssia kevättä juhlitaan torilla. Jos joku väittää, että vanhusten vaipparahat ovat vaarassa, puhuu hän potaskaa. Rahat ovat eri budjeteissa.

Torilla tavataan!