Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuleeko torille screeni? – Toritapahtuma on vielä täysin auki

Jääkiekon finaali on katkolla torstaina Oulun Kärpille. Jos Kerho tasoittaa ottelusarjan, seitsemäs peli pelataan lauantaina Oulussa.

Kansa muistaa hyvin, kuinka vuonna 2006 torilla näytettiin ottelu isolta screeniltä. Moni odottaa, että sellainen on tarjolla jälleen lauantaina.

Soittokierros paljastaa kuitenkin, että toritapahtuman toteuttaminen on täysin auki.

Linnan Kehitys, joka hoitaa kaupungin imagomarkkinointia, ei ole tehnyt mitään suunnitelmia.

HPK keskittyy pelaamiseen ja järjestää perinteisesti Kerho-ravintolassa ottelun katselumahdollisuuden. Lisäksi lähes koko HPK-henkilökunta on töissä lauantaina Oulussa.

Kaupungilla taas on panostettu viireihin ja isoon lakanaan Raatihuoneen seinässä. Vielä maanantaina suunnitelmia toritapahtumasta ei ollut.

Kustannuksia selvitetään

Kaupunkiuutisten tiedusteluun kulttuuripäällikkö Janne Nieminen vastaa, että hän on selvittänyt asiaa ja mahdollisia kustannuksia. Toritapahtumasta on tullut paljon kyselyitä kaupungille.

– Kyseessä on erikoistilanne. Toritapahtuman järjestäminen ei ole niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella. Isoja tapahtumia tehdään kuukausia. Nyt aikaa on muutama päivä.

Tapahtumassa pitää ottaa huomioon paitsi järjestyksenvalvonta myös esimerkiksi mahdolliset katujen sulkemiset ja muut lupa-asiat.

– Keskustelu on käynnissä yhteistyöstä HPK:n kanssa. Olen selvitellyt asioita myös poliisin kanssa, Nieminen kertoo.

Onko yllätys, että tämä kaatui sinun niskaasi kulttuuripäällikkönä?

– Ei sinänsä. Olen järjestänyt isoja tapahtumia. Tilanne on ihan ymmärrettävä.

Tiistaina Kaupunkiuutisten mennessä painoon, ei vielä ollut varmistunut, järjestetäänkö toritapahtuma vai ei. Siihen luonnollisesti vaikuttaa torstai-illan ottelutulos. Ajantasaista tietoa voi seurata Kaupunkiuutisten verkkosivuilta.