Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyry Kauppinen on loistanut kapteenina alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa – Nuori lupaus on matkalla salibandyn tähteyteen

Hämeenlinnan salibandyssä tuikkii nuori lupaava tähti. Hyökkääjänä pelaava Pyry Kauppinen , 16, on loistanut kapteenina alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, ja tällä kaudella hänellä on takanaan jo monta miesten liigaottelua Steelersin kokoonpanossa.

Lukiossa opiskeleva Kauppinen on harrastanut lajia kahdeksan vuotta. Hän meni testaamaan sitä, kun perhe oli muuttanut Järvenpäästä Hämeenlinnaan ja hän aloitti toisen luokan koulussa.

– Olin aiemmin kokeillut monia muita lajeja, mutta salibandy tuntui heti tosi mukavalta, hän kertoo.

Koko ajan Kauppinen sanoo oikeastaan harjoitelleensa tosissaan, mutta parisen vuotta sitten hän alkoi miettiä, että harrastuksesta voisi aueta kunnon peliura.

– Totista tämä on aina ollut. Voitontahtoni on kova, kaikissa pihapeleissäkin on ollut aina pakko voittaa. Monia tappeluitakin on tullut sen takia, hän nauraa.

Selvästi Kauppisessa on myös liiderin aineksia.

– Ehkä minussa on jotain johtajan luonnetta. Miesten peleissä se ei kuitenkaan tule esiin, koska olen nuorempi kuin muut. Ensin pitää päästä kunnolla sisälle joukkueeseen.

Nuorimpina juniorivuosina Kauppista valmensi hänen oma isänsä Juha Kauppinen . Nykyisin hän valmentaa pikkuveljen Eeron joukkuetta.

– Isä ei ole itse pelannut mutta on kiinnostunut lajista. Hän pelasi nuorempana amerikkalaista jalkapalloa. Oli ihan mukavaa, kun isä oli valmentaja, mutta jonkin verran tuli jo yhteenottojakin viimeisellä kaudella, Pyry Kauppinen muistelee huvittuneena. Omina pelaajan vahvuuksinaan Kauppinen pitää nopeutta, maalintekoa ja pelikäsitystä. Steelersin urheilutoimenjohtaja Petri Torni vahvistaa näkemyksen.

– Pyry on poikkeuksellinen lahjakkuus, joita on harvassa. Hän on kypsä kaveri ja tosi nopea. Myös pää on nopea, sillä hän lukee ja ennakoi mainiosti peliä. Hän sopeutuu aina pian uuden joukkueen pelirytmiin. Miehissä aina ensimmäinen peli on ollut häneltä totuttelua, mutta seuraava on jo mennyt hienosti, Torni kehuu.

Torni povaa Kauppiselle loistavaa peliuraa, jos vain halu kehittyä ja nöyryys tehdä paljon töitä jatkuvat hyvänä. Täksi kevääksi ei ole ainakaan vielä tullut kutsua alle 19-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen, mutta Torni veikkaa, että niitä kutsuja tulee vielä.

Urheilun tie ei ole Kauppisella ollut tasainen, sillä hän on loukkaantunut monta kertaa. Viitisen vuotta sitten polven eturistiside räsähti poikki pelissä, ja se piti leikata.

– Kuntoutin polven, ja kun tulin takaisin, huomasin, että olin entistä parempi pelaaja. Olin tehnyt sellaista harjoittelua, mitä en ennen ollut tehnyt. Seuraava kausi meni hyvin, mutta sitten rupesi selkä kipeytymään ja solisluu meni poikki pelin kaksinkamppailussa. Myöhemmin selvisi, että selässä oli rasitusmurtuma. Siinä meni muutama kuukausi. Tällä kaudella ei onneksi ole ollut mitään, hän kertoo.

Ensi lauantaina Steelersillä on edessään pakkovoitto Espoossa kauden viimeisessä runkosarjan pelissä, muuten se joutuu putoamiskarsintaan. Tilanne on joukkueelle pettymys, kun vain muutama viikko sitten se näytti olevan vahvasti tyrkyllä pudotuspeleihin.

– Vielä ei kannata miettiä karsintoja ollenkaan, vaan keskitytään lauantain peliin, Kauppinen sanoo.

Jos liigapelit päättyvät tähän viikkoon, Kauppisella homma jatkuu B- ja A-junioreiden joukkueissa. Joskus tulevaisuudessa hänestä olisi kiva mennä pelaamaan vaikka ulkomaille, mutta tämän hetken tavoitteena hänellä on suorittaa ensin lukio loppuun ja miettiä peliuraa sen jälkeen.