Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalvolan Eläkkeensaajat harrastavat porukalla monenlaista mukavaa – Höpöttely ja puuhailu pitävät virkeänä

Porina ja bingo -päivä, jossa, on yksi esimerkki Kalvolan Eläkkeensaajien mukavasta yhdessä tekemisestä. Ensin he höpöttävät tunnin ja sen jälkeen pelaavat. Lisäksi he harrastavat erilaisia asioita porukalla, tekevät retkiä, järjestävät kulttuuritapahtumia ja kerhotoimintaa sekä paljon muuta.

– Kaikki yhdessä tekeminen on sosiaalista kanssakäymistä, joka lisää virkeyttä. Pidämme yllä henkistä ja fyysistä hyvinvointia, aktiiviset jäsenet kertovat. Yhdistystä vetää puheenjohtajana Irja Haljoki , ja varapuheenjohtaja on Raimo Hyövälti , joka ylläpitää myös kotisivuja (kalvola.elakkeensaajat.fi). Hallituksen jäsenistä Keijo Kopra hoitaa taloutta ja jäsenasioita ja toimii matkavastaavana yhdessä vaimonsa Pirkko Kopran kanssa. Eila Vuorinen on sihteerinä ja organisoi emäntäryhmää, jossa puuhailee myös Anja Välimaa . Varajäsen Leena Lampimäki on ohjelmaryhmän vetäjä.

Seuraava pieni reissu eläkkeensaajilla on 4. maaliskuuta, jolloin he menevät yleisöksi Villi kortti -ohjelman nauhoitukseen Tampereelle. Perinteiselle Tallinnan-risteilyllekin on ilmoittautunut jo 32 lähtijää. Kaikkein suosituimpia ovat kuulemma yöksi kotiin -visiitit.

Edunvalvontapuolella yhdistyksellä on viritteillä Hämeenlinnan ja Lammin Eläkkeensaajien kanssa yhteistyö, jonka tarkoituksena on lähestyä kaupunkia muun muassa siinä toivossa, että toimitilat ja julkiset bussikyydit saataisiin maksuttomiksi.

Kokoontumistilat eläkkeensaajilla ovat Iskuasemassa Kalvolan Iskun vuokralaisena.

Yhdistyksellä on myös 20 hengen kuoro, joka käy esiintymässä eri paikoissa. Ja jäsentapaaminen on kerran kuussa. Siihen osallistuu aina noin 60–70 henkeä. Joukon nuorin on alle 60-vuotias ja vanhin yli 90-vuotias.

– Jäsenhankinta on meille tärkeä asia. Kaikki uudet ovat tervetulleita, Haljoki toivottaa. Viime vuonna, kun yhdistys täytti 15 vuotta, se palkitsi Raimo Hyövältin, Erkki Waulun , Esko Nyyssösen ja Tapio Välimaan liittonsa Hämeen piirin myöntämällä hopeisella ansiomerkillä.