Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terhi Hursti maalaa tunnelmia yksinäisyydestä – Millaisena taiteilija haluaa maailman nähdä?

Galleria Paperihuoneella on helmikuussa esillä tamperelaisen kuvataiteilija Terhi Hurstin näyttely Valoa kohti . Hursti tuo abstrakteissa maalauksissaan esille yksinäisyyteen liittyviä tuntemuksia.

– Haluaisin nähdä maailman niin, että varjot imevät itseensä surun, ja valo valtaa itselleen enemmän tilaa ja luo toivoa, taiteilija kertoo.

Hursti pyrkii yksinkertaisuuteen, jossa viiva ja niukka värimaailma muodostavat ilmaisultaan vahvan kokonaisuuden. Taiteilija kertoo uskovansa esteettiseen yksinkertaisuuteen ja tietynlaiseen askeettisuuteen, joka puhuttelee katsojaa hiljaisuudella. Hurstin maalauksissa on vahvaa viivaa, pintaa ja tummia värisävyjä.

– Luon maalauksille pohjan musteella ja harmaan eri sävyillä. Lisään akryylimaaleilla vahvaa väriä oikean tunnelman luomiseksi.

Taiteen tekemisen ohella Hursti opettaa kalligrafiaa ja kirjansidontaa. Hursti toimi ensin kymmenen vuotta kirjansitojana ja valmistui vuonna 2012 kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Matkan varrella mukaan tuli myös kalligrafia.

– Kalligrafia on vaikuttanut pelkistettyyn maalaustapaani. Abstrakti muotokieli on minulle luonteenomaisin.

Grafiikkapajan puolella on näytteillä Paperihuone ry:n jäsentaiteilijoiden töitä; puupiirroksia, monotypiaa ja litografiaa. Paula Jalassola-Huttusen holvikaariovi, litografia- ja pastellityö Astu sisään toivottaa tervetulleeksi näyttelyyn. Tiina-Katriina Mustosen puupiirroksissa Kevyet laineet ja Iltakirkko on samaa sinimustaa värimaailmaa kuin Hurstilla. Pirjo Keskinen-Vento kuvaa maisemaa, ja Marjaleena Etulan monotypioissa kukkivat krookus, tulppaani ja unikko. Heräävä krookus , Tulinen tulppaani ja Hurmaava unikko ovat tammikuun 2019 satoa. Näyttely päättyy Ulla Niskasen puupiirrokseen Kevään voima .

Galleria Paperihuoneella on esillä Terhi Hurstin näyttely Valoa kohti ja grafiikkapajan puolella Paperihuone ry:n jäsentaiteilijoiden näyttely 27.2. asti. Paperihuone sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna.