Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Lintulan lyhyt lento – vajaan kahden vuoden valtuustotyöskentelyn jälkeen Lintula anoo eroa ja vastaa kahdeksaan tiukkaan kysymykseen

Ville Lintula (kok.) tuli politiikkaan henkseleitä paukutellen. Nyt hän haluaa erota valtuustosta. Oliko kaupungin koneisto Lintulalle liian hidas?

1 Saitko riittävästi liki kahdesta vuodesta valtuustossa Ville Lintula?

– Kun päätin lähteä ehdolle, hyvät ystäväni arvuuttelivat Lintulan lennon kestoa – pysyin kuitenkin pidempään kuin kolme kuukautta. Sain ajasta todella paljon kokemusta ja oppia.

2 Miksi lähdit mukaan politiikkaan?

– Muutin Hämeenlinnaan reilu kolme vuotta sitten ja pysäköintiasiat alkoivat kiinnostaa välittömästi. Mikä juttu tämä on, että kadut ja liikehuoneistot halutaan pitää tyhjinä? Perehdyin asiaan ja kirjoitin sähköpostin apulaiskaupunginjohtajalle sekä valtuuston- ja hallituksen puheenjohtajille. Sähköpostissa esittelin kokonaisvaltaisen ratkaisuidean, kuinka pysäköintiongelmat ja keskustan elävyys ratkaistaan. Meilin jälkeen kävimme vielä kahvilla ja Juha Isosuo ehdotti, että asiasta voi tehdä valtuustoaloitteen.

3 Oliko se syy lähteä ehdolle kuntavaaleihin?

– Minulla oli myös kaksi täysin henkilökohtaista motiivia: tehdä omalta osaltani parhaani Hämeenlinnan eteen, jossa haluan asua koko loppuikäni. Toinen motiivini oli treenauttaa omaa kärsivällisyyttäni. Olen oikeasti erittäin kärsimätön ihminen.

4 Tunnetko nyt pettäväsi äänestäjät, kun luovutat?

– En olisi halunnut luovuttaa, mutta en oikein pysty tekemään asioita vasemmalla kädellä. Kun teen jotain, uppoudun siihen täysillä. Nyt minun tulee keskittyä täysin uuteen työhöni ja käyttää energiani siihen. Jatkossa en pystyisi käyttämään riittävästi aikaani toriparkin ja keskustan kehittämisen ja niiden puimiseen.

– Ja kyllä – koen pettäväni äänestäjäni ja olen siitä pahoillani. Olen myös huolissani, siitä että meillä on vain muutamia keskustassa asuvia valtuutettuja.

5 Minkä jäljen jätit valtuustoon?

– Pysäköintiratkaisun suunnitteluun käytin aikaa paljon. Se ihmetyttää, että edes aloitteen mukaista valmistelutyötä vaikuttavuusarviointineen ei tehty. Sen myötä meni kyllä luottamus vaikuttamiseen ja päätöksentekomalliimme. Uskon yhä, että keskustamme näyttäisi erilaiselta, jos asia olisi viety eteenpäin.

– Vein osaltani eteenpäin myös matkailustrategiaa. Suurlukiohankkeen torppaamiseksi tein myös töitä. Se oli mielestäni aivan pähkähullu hanke kaupunkimme tulevaisuuden näkökulmasta.

6 Mikä on yllättänyt valtuustotyöskentelyssä?

– Keskustelen vähäisyys. Odottaisin myös virkamiehiltä ja kaupungin johdolta enemmän avauksia, kehitysajatuksia ja suunnan näyttämistä.

7 Tulit valtuustoon harjoittelemaan kärsivällisyyttä. Onko pinna venynyt?

– Kyllä on. Kun keskustelee ihmisten kanssa päivittäin muutaman tunnin FB-ryhmissä, niin se on hyvää treenausta. Jatkan sitä, mutten enää samanlaisella intensiteetillä.

8 Mitä toriparkkiajatukselle pitäisi tehdä?

– Mielestäni nyt kannattaa oikeasti myös tutkia vaihtoehto vetää Kaupungintalo matalaksi ja rakentaa sen kortteliosan alimpiin kerroksiin parkkihalli 3–4 kerrokseen. Katutasoon liiketilaa ja päälle modernia yritystilaa. Ylös laatuasumista.

Ville Lintulan eropyyntö käsitellään 28.1. valtuuston kokouksessa.