Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työpajajäsenten näyttely avaa Paperihuoneen kevään - Mustavalkoista litografiaa ja grafiikan värihehkua

Paperihuoneen näyttelyvuosi käynnistyy työpajajäsenten näyttelyllä Black and white and some colours. Gallerian puolelle on ripustettu mustavalkoisia litografiavedoksia ja pajan puolelle värikkäitä grafiikantöitä. Paperihuone ry:n puheenjohtaja Petra Saraste pitää litografian piirustuksellisesta jäljestä, siitä kun kynä syöpyy kiveen. Litografiat on syövytetty kivilaatoille ja vedostettu Hämeenlinnan Taiteilijaseuran suurella, lähes huoneen kokoisella prässillä.

– Teemme yhteistyötä Taiteilijaseuran kanssa ja saamme käyttää heidän litografiaprässiään. – Litografian tekeminen on raskasta, hankalaa, mutta myös äärimmäisen kiehtovaa. Kivilaatan työstämiseen menee kolme päivää, eikä etukäteen voi tietää, onnistuvatko vedokset, Marjaleena Etula kertoo.

Etulalta on näyttelyssä sarja koululaisia, tyttöjä ja naishahmoja.

– Naishahmoissasi on ripaus glamouria, taiteilija toteaa. Myös Paula Jalassola-Huttunen on vedostanut sarjan naishahmoja. Sarasteen ja Ulla Niskasen litografiat tarjoavat näkymiä matkoilta. Grafiikanpajan puolella on Pirjo Keskinen-Vennon , Ulla Niskasen ja Kukka Pitkäsen monotypioita sekä Tiina-Katriina Mustosen matkakuvien pohjalta syntyneitä fotoetsauksia.

– Otin Skotlannissa kuvan ajan patinoimista portaista ja tein sen pohjalta fotoetsauksen Caledonian askelmat. Historian voi aistia kropassaan vanhoja portaita kavutessa, Mustonen esittelee.

Paperihuone ry:lle on tullut tavaksi järjestää tammikuun alussa omien pajataiteilijoiden näyttely.

– Yhdistykseen kuuluu 28 jäsentaiteilijaa, joista kahdeksan työskentelee Paperihuoneella. Näyttelytoiminnan lisäksi aiomme järjestää mm. fotoetsaus-, monotypia- ja kirjansidontakurssin. Paperihuoneella alkaa kokoontua myös kaikille avoin kirjoittajatyöpaja, Saraste ja Mustonen kertovat.

Paperihuoneella on esillä Paperihuone ry:n työpajajäsenten näyttely Black and white and some colours 26.1. asti. Galleria sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna.