Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekijä-suurtapahtumassa voi löytyä työpaikka – Arman Alizad kertoo oman polkunsa menestyjäksi

Jos mielii kesätöihin tai metsästää opiskelupaikkaa, kannattaa mennä torstaina Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen. Tekijä 2019 -tapahtumassa on paikalla yli 50 koulua ja työnantajaa.

Tapahtuman idea on koota yhteen alueen opiskelijat, työnhakijat, oppilaitokset ja yritykset. Tänä vuonna tapahtumaa on uudistettu edellisistä vuosista, jotta siitä tulisi työllistymisen, oppimisen ja verkostoitumisen hämäläinen suurtapahtuma.

Tarjolla on muun muassa erilaisia uratarinoita, esiintymiskoulutusta ja aitoja työhaastatteluja. Yli 50 koulutusorganisaatiota ja työnantajaa esittelee tapahtumassa toimintaansa.

Tekijä-tapahtuma on osa alueellista työllisyyden kehittämisohjelmaa. – Pula osaavasta työvoimasta pahenee Hämeessä. Työelämän ja oppilaitosten yhteistyön merkitys korostuu tässä tilanteessa. Siksi on tärkeää saada ammattikorkeakoulun ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijat integroitumaan alueen yrityksiin, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen .

Hän muistuttaa, että integroitumista yrityksiin voidaan edistää parhaiten kesätöiden, työelämäjaksojen sekä yritysten kanssa tehtävien projektien ja AMK-opinnäytetöiden avulla.