Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mihin lie liemeen pienenä pudonnut? " ihmettelee Poliisit-sarjassa nähtävä Jussi Reunanen paristaan Jari Saariosta

Hämeenlinna on jälleen Poliisit-sarjassa. Mukana on katsojille tuttu Jussi Reunanen ja kaupungin Obelix eli Jari Saario

Suositun Poliisit -tositv-sarjan tuoreella tuotantokaudella nähdään hämeenlinnalaispoliiseja. Sarjassa seurataan Hämeen poliisilaitoksella työskentelevien Jussi Reunasen ja Jari Saarion työtä.

Reunanen on jo ennestään tuttu kaupunkilaisille some-poliisina.

– Suurin osa poliiseista ei halua naamaansa julkisuuteen. Organisaatiossa on tehtäviä, että on parempi, ettei kasvoja tunnisteta.

– Mun naama on palanut some-poliisina niin monta kertaa, etteivät kuvaukset haittaa. Lisäksi olen pitänyt paljon luentoja ja esitellyt poliisin työtä, Reunanen sanoo.

Reunasella oli kuitenkin yksi ehto kuvauksiin lähtemisellä. Parin on oltava hyvä.

Tällä kaudella Reunasen partiokaverina nähdään Jari Saario. Miekkalinnassa Saariota kutsutaan Obelixiksi ja syystä.

– Jari on rauhallinen, mukava, ammattitaitoinen ja vahva. Siitä lempinimi tulee. Johonkin taikajuomaan hän on vissiin pienenä pudonnut.

Katsojat miettivät, häiritseekö kuvausryhmä työntekoa?

– Tätä kysytään usein. Kun on paljon tekemistä, ei kuvausryhmää huomaa. Kuvausryhmä kulkee mukana yleisillä paikoilla, mutta jos menemme asuntoon niin kuvausryhmä jää ulos ja mikrofonit suljetaan. Sen sijaan välispiikit aiheuttavat kyllä enemmän työtä.

Uuden tuotantokauden luvataan olevan uudistunut entisestä ja aiempaa henkilökohtaisempi.

Poliisit avaavat myös omia kokemuksiaan poliisina toimimisesta sekä vastaan tulleista keikoista.

– Taas mennään laidasta laitaan: on takaa-ajoa rattijuopon perässä ja ravintolarähinää.

Hämeenlinnan jaksoja on pidetty tylsinä, koska kaupungissa ei tapahdu yhtä paljon kuin isoilla paikkakunnilla. Mitä mieltä olet?

– Ei voi sanoa, että täällä liian hiljaista on. Pieleenhän menee joku asia siinä vaiheessa, kun poliisit joudutaan soittamaan paikalle. Kyllä täällä ihan tarpeeksi tapahtuu.

Kausi on myös aiempaa yhteiskunnallisempi. Sarjassa pureudutaan entistä syvemmälle poliisien maailmaan ja siihen, miten yhteiskunnan tila ja tehdyt päätökset näkyvät poliisin arjessa.

Kussakin tunnin mittaisessa jaksossa seurataan yön tapahtumia kolmessa eri kaupungissa. Partioiden kanssa matkataan läpi Suomen, sillä mukana on kaikkiaan 11 partiota – ja lisäksi koiria ja hevosia.

Jaksot alkavat Nelosella tammikuussa.