Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnassa kuvataiteen teemavuosi - Minipilottien avustamista jatketaan myös ensi vuonna

Hämeenlinnassa vietetään tänä vuonna kuvataiteen teemavuotta. – Teemavuosi on näkynyt minipilottien kautta. Kuvataiteeseen on löytynyt monenlaisia näkökulmia, ja kuvallinen ilmaisu on saanut uudenlaisia, osallistavia muotoja. Minipilottihankkeissa näkyy muun muassa monikulttuurisuus sekä sukupolvien kohtaaminen, Hämeenlinnan kulttuuripäällikkö Janne Nieminen arvioi.

Tuorein esimerkki lienee Paperihuone ry:n idea viedä kuvataidetta palvelutaloihin. – Järjestämme joulu–maaliskuussa 2019 taidenäyttelyn Esperi Care Hoiviassa, Ilveskodissa ja Keinusaaren hyvinvointikeskuksessa. Viemme taidetta niiden luo, joiden on vaikea päästä gallerioihin tai taidelaitoksiin. Palvelutalojen asukasedustajat pääsevät valitsemaan näyttelytöitä jäsentaiteilijoidemme teoksista, Paperihuone ry:n jäsentaiteilija Tiina-Katriina Mustonen kertoo.

Paperihuone haki ja sai minipilottirahaa myös toiseen kuvataideprojektiin, joka käynnistyi 10. joulukuuta.

– Järjestämme kaikille avoimen ja maksuttoman monotypiatyöpajan. Paperihuoneelle voi tulla kokeilemaan monotypiatekniikkaa ja vedostamista vielä 15. ja 17. joulukuuta. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta taidegrafiikan tekemisestä, ohjaajana toimiva Mustonen rohkaisee.

Pienten, maksimissaan 500 euron minipilottiavustusten jakamista jatketaan.

– Minipilotit kohdentuvat ensi vuonna kaupunkikulttuuriin, kaupungin elävöittämiseen ja osallisuuteen, Janne Nieminen kertoo.

Minipilottirahaa on budjetoitu yhteensä 10 000 euroa, kuten aiemmin.