Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seikkailullinen sukellus kauhuun

Hämeenlinnan uimahallissa sukelletaan kauhuun tulevana perjantaina. Pimeän kaupan iltana järjestettävä Kauhujen halli on samalla osa uuden Hämeenlinna Horror Weekendin ohjelmaa.

Hämeenlinnan Liikuntahallit järjestää ohjelmallista kauhua koko perheelle klo 19–21, jonka jälkeen aikuiset voivat uida kynttilöiden ja tunnelmavalojen hohteessa klo 21–23.

Muun muassa pienemmille on järjestetty lastenaltaassa pelejä ja leikkejä Hilpeät haamut -teemalla. – Ohjelmassa on myös reilumpaa kauhua isommille lapsille sekä nuorille, liikunnanohjaaja ja uinninvalvoja Meri Mäkinen Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:stä kertoo.

Jumppa-altaalle rakennetaan uimataitoisille tarkoitettu kauhurata, joka sisältää muun muassa sukellustehtäviä. – Kauhuradalla pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja ja vähän ylittämäänkin itseään, jos esimerkiksi sukeltaminen jännittää, liikunnanohjaaja ja uinninvalvoja Heidi Leppäniemi kuvailee.

Kauhu-teeman mukaisesti uimahalliin sijoitetaan asianmukaista rekvisiittaa sopiviin paikkoihin. Perjantai-iltana uimahallissa saattaa nähdä muun muassa haamuja ja luurankoja.

– Pelottavimmat hahmot ovat hyppyaltaalla, mutta siellä ei varsinaisesti ole ohjattua toimintaa, Mäkinen kertoo.

Kauhu-tunnelmaa luodaan myös himmennetyllä valaistuksella ja sekä “hyytävillä” taustaäänillä.

Kello 21 jälkeen alkavassa Kynttiläuinnissa ohjelmassa on vapaata uintia aina kello 23 asti.

– Ideana on, että uimahalli on auki tavanomaista pidempään, Leppäniemi kertoo.

Uimahallissa aiotaan jatkossa panostaa muihinkin teemallisiin tapahtumiin entistä enemmän. Muun muassa syyslomaviikolle ja muille loma-ajoille on suunnitteilla lisäaktiviteetteja. Myös viime kevään Uimataitoviikko lapsille ja vanhuksille saanee jatkoa.

Horror Weekend -tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, joten ajatuksena on ollut lähteä liikkeelle tunnustellen. Tapahtumassa pääsyliput ovat normaalihintaiset ja uintiaika on 2 tuntia.

– Katsotaan, mikä uppoaa kävijöihin parhaiten. Ideana on, että olemme tässä tapahtumassa jatkossakin mukana, Mäkinen sanoo. Kauhujen halli Hämeenlinnan uimahallissa Pimeän kaupan iltana perjantaina 28.9. klo 19–23.