Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Loistava alku Iittalan kasvulle”

Taideaseman teoksia voi ihailla myös virtuaalisesti.

Uusi taidekatos, istutukset ja naivistiset teokset ovat ilahduttaneet Iittalan asemalla kulkijoita alkukesästä lähtien. Taideasema on lähes 20 toimijan yhteistyöllä luotu kokonaisuus, jossa paikalliset yrittäjät ovat olleet vahvasti mukana. Se on myös osa i-laakso 2030 -hanketta.

Taideteokset herätti henkiin iittalalainen Stellarion Oy, joka on tehnyt niistä virtuaalisen sovelluksen. – Työryhmässä oli hienoa olla mukana. Lyhyessä ajassa saatiin niin paljon aikaan. Tästä on kiittäminen hyvän tiimin lisäksi Pia Niemikotkaa (Linnan Kehitys Oy), joka piti kaikki langat tehokkaasti käsissään ja luotsasi projektin valmiiksi ajallaan, Stellarionin toimitusjohtaja Pihla Rostedt kiittelee.

Rostedtin mukaan sovellukseen ollaan tekemässä pieniä muutoksia syksyn aikana.

– Ohjeistukseen tarvitaan kuvat virtuaalisten elementtien sijoituspaikoista, ja lisäämme ainakin yhteen taideteokseen uuden animaation. Toivomme kovasti lisää käyttäjäpalautetta, linkki kyselyyn löytyy sivulta taideasema.fi, hän kannustaa ihmisiä kertomaan mielipiteensä.

Taiteella kaunistettu asema on koko Suomessa pilottikokeilu, josta halutaan ottaa esimerkkiä muuallekin.

– Paikalliset ovat taideasemasta ylpeitä, ja silmämääräisesti junankäyttäjien määrät ovat jo kasvaneet Iittalassa. Myös näkyvyyttä on sen kautta saatu paikkakunnalle todella paljon. Taideasema on ollut loistava alku Iittalan kasvulle. Verkosto kasvuohjelman takana on kasvanut ja kasvaa koko ajan, kehittäjä Pia Niemikotka iloitsee.

Kouvolassakin on jo käynnistetty asemaprojekti, ja Liikennevirasto osaltaan viestii Iittalan taideasemasta muilla paikkakunnilla.