Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monipuolinen kattaus realismia

Maakunta-arkiston ala-aulassa on meneillään Hämeenlinnan Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlanäyttelyiden sarjan viimeinen näyttely “Tähän vedän viivan”. Sarjan aiemmat näyttelyt ovat “Viiva”-näyttely Taidemuseossa, sekä “Toinen viiva” -ympäristötaidenäyttely. – Juhlavuoden teema ”Viiva” juontaa juurensa seuran historiasta: seurahan sai alkunsa vuonna 1948 jäsenten kodeissa pidetyistä elävänmallin piirustusilloista, niin sanotusta ”hiilikerhosta”, näyttelyn taiteilijoihin lukeutuva kuvataiteilija, akvarellisti ja graafinen suunnittelija Heikki O. Jokinen kertoo.

Maakunta-arkiston näyttelyyn on valittu seurasta taiteilijoita, jotka nojaavat ilmaisussaan realismin perinteeseen.

– Esittävyys on yhteinen nimittäjä, mutta kokonaisuus on hyvin monipuolinen kattaus vaihtelevaa kädenjälkeä ja vaihtelevia materiaaleja. Mukana on piirroksia, öljyvärimaalauksia, akvarelleja, veistoksia ja grafiikkaa.

Heikki O. Jokisen lisäksi näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Mari Isotalo, Tiina-Katriina Mustonen, Eero Pöyhtäri, Karita Raikamo, Tuire Toivola ja Rauni Vastinesluoma.

“Tähän vedän viivan” Maakunta-arkistossa 31.10. asti.