Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalvolan vanhan pappilan idylli kukkii nyt taidetta

Kivenheiton päässä Kalvolan kirkosta sijaitsee kirkkoherranpappila, jonka päärakennus on vuodelta 1903. Sen pihapiiriin kuuluvat vanha hirsinen väentupa, tiilinavetta ja makasiini, jotka ovat 1800-luvun puolelta. Tunnelmallista tilaa on yhdeksän vuotta emännöinyt Minna Arohonka.

– Asuimme mieheni kanssa Tampereella ja etsiskelimme asuntoa Hämeenlinnan seudulta. Sain vinkin pappilasta yhdeltä kurssikaveriltani, Arohonka kertoo.

– Päärakennus on ollut suosittu juhlapaikka, joten sen muuttaminen kodiksi on vaatinut runsaasti remontteja, joille ei loppua näy. Mutta elämäntapahan tämä on ja talo opettaa sietämään.

Pappilassa avautuu 19. toukokuuta klo 14 koko kesän mittainen taidenäyttely. Pihapiiristä tulee avoin puutarha ja samalla juhlitaan uuden yrityksen, Pappilan Sunday Shopin avajaisia.

– Olen tuonut maahan innokkaiden sisustajien suosimia tuotteita, kuten korkealaatuisia kalkkimaaleja ja minulla on verkkokauppa.

– Aika moni tuttava kyseli, voisiko maalit tulla minulta hakemaan, joten ajatus shopista syntyi vähän kuin itsestään. Myynnissä on myös vanhoja huonekaluja ja kahviakin on tarjolla.

Avoimeen puutarhaan voi tulla vapaasti oleilemaan. Pihapiirin leikkimökit, keinut ja trampoliini ovat lasten käytössä.

– Pappilat ovat vanhoina aikoina olleet puoliavoimia paikkoja. Tänne voi tulla tekemään tai ihmettelemään taidetta.

– Olemme osa Iittalan taidehanketta, jonka haasteena on saada tämä seutu entistä näkyvämmin kartalle.

Elokuun loppuun asti olevassa näyttelyssä ovat mukana taiteilija Christian Jütte Berliinistä, valokuvaaja Mervi Pyylampi Nokialta sekä paikalliset taiteilijat Olli ja Ahti Isomäki.

– Seikkailumielellä tähän lähdettiin mukaan, Ahti Isomäki sanoo.

– Odotamme jännityksellä ja toivomme, että ihmiset löytävät tämän paikan.

Pappilan Sunday Shop (Vehkosuontie 13) avoinna ke-su klo 12-18.