Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustaminen lisääntyy edelleen

– Matkustaminen lisääntyy koko ajan. Maailman joka kolkka on nykyisin käden ulottuvilla suurimmalle osalle suomalaisista. Matkailumaailmassa on varmasti sijansa myös tällaiselle matkatoimistolle, jonka asiakaskuntana on koko Suomi, Häme-Matkojen yrittäjä Arjaliisa Arra sanoo tulevaisuuden näkymistä.

Vaikka omakohtainen matkojen suunnittelu ja osto on mahdollista useimmille maailmalle kaipaaville, on ammattilaisen osaaminen ja verkoston laajuus edelleen se tekijä, mikä saa kääntymään “kivijalkakaupan” puoleen.

– Matkatoimistosta matkakokonaisuuden ostaminen koetaan merkittävästi turvallisemmaksi kuin itse verkon kautta operoiminen. Iso asia on myös se, että meillä on valmiiksi tietoa ja yhteyksiä ympäri maailman Häme-Matkojen yrittäjä sanoo.

Arjaliisa Arra on toiminut helmikuussa 40 vuotta täyttäneen Häme-Matkojen yrittäjänä vuodesta 2006, yrityksen palveluksessa on ollut 19 vuotta. Hänen työparinsa Merja Kallionpää on työskennellyt yrityksen palveluksessa 20 vuotta.

– Kaksikymmentä vuotta sitten kaikki oli hyvin toisenlaista. Matkaliput kirjoitettiin käsin, matkatoimistojärjestelmien kautta pystyi varaamaan lentoja, Aurinkomatkojen matkoja, sekä Silja Linen ja Viking Linen laivamatkoja. Mappeja ja slippejä oli hyllymetreittäin ja faxi lauloi koko ajan, Arra muistelee.

Nykypäivänä Häme-Matkojen asiakkaista merkittävä osa on yrityksiä ja ryhmiä.

– Yksityisasiakkaita on myös palannut toimiston asiakkaaksi, sillä moni haluaa loppuun saakka vietyä palvelua ja matkajärjestelyjä sekä luotettavuutta. Häme-Matkojen asiakaskunta on laajentunut ja nykyään palvelemme asiakkaita ympäri maan.

Oma lukunsa ovat räätälöidyt matkat erityisjärjestelyineen. Tarjonnassa on kaikkea mahdollista asiakkaan toiveitten mukaan niin kulttuurista, urheilusta, ruoasta tai mistä muusta teemasta tahansa yksilöidysti rakennettuna.

– Tällaiset matkajärjestelyt ovat meidän vahvaa osaamisaluetta, Arjaliisa Arra muistuttaa.

Häme-Matkat järjestää ensi perjantaina kauppakeskus Goodmanissa omat “minimatkamessunsa”. Paikalla on matkatoimiston yhteistyökumppaneita kertomassa tämän päivän matkailijan vaihtoehdoista. Edustettuina on muutama laivayhtiö, lentoyhtiö, seuramatkajärjestäjä ja Häme-Matkojen omia Euroopan paikallisagentteja.

Minimatkamessut kauppakeskus Goodmanissa perjantaina 16.3. klo 14–19.