Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteinen juhannusjuhla palaa Linnanpuistoon

Hämeenlinnassa elvytetään ensi kesänä henkiin perinteinen juhannusjuhla. Kaikille avoin tapahtuma rakentuu Linnanpuistoon iltapäivän tunneiksi. Juhlaa rakennetaan yhteistyössä, mutta Larin-Kyöstin seura on vastuullinen järjestäjä. Puuhamiehenä toimii kaupungin osallisuusisäntä Pentti “Pikku-Pena” Nyholm.

– Idea syntyi viime juhannuksena, kun kaupungilla liikkuneet hämeenlinnalaiset esittivät toiveen yhteisestä juhannusjuhlasta. Ideaa on kypsytelty ja ohjelmarunkoa rakennettu nyt talven ajan. Juhlan toteutuminen on varmaa, pääosa ohjelmastakin lyöty lukkoon, Linnanpuiston tapahtumaa kokoon juokseva Pikku-Pena kertoo.

Linnanpuiston juhannusaaton juhla järjestetään alkuiltapäivästä, tarkat kellonajat päätetään lähitulevaisuudessa.

Hämeenlinnassa järjestettiin aina 1990-luvulle saakka juhannusaaton kansalaisjuhla Kaupunginpuiston rannassa, mutta se lopetettiin. Uusi yritys tehtiin Linnanpuistossa kymmenkunta vuotta myöhemmin, mutta se kaatui, kun ohjelmatarjonta ei vedonnut paikkakuntalaisiin.

– Teemme paluun juhannusjuhlien perinteisiin. Tarjolla tulee olemaan laulua, soittoa, runonlausuntaa, kansantansseja ja juhannuskokko. Ohjelmaa on kaikenikäisille. Ja tietysti buffetti, Pikku-Pena tiivistää.

Vaikka pääosa esiintyjistä on jo lukkoon lyöty, ohjelmakokonaisuuteen ja -henkeen sopivia esityksiä voi vielä tarjota.

– Etenkin lapsille suunnattuja esityksiä voidaan ottaa vielä mukaan, Pikku-Pena kertoo.

Larin-Kyöstin seuran puheenjohtaja Reima T.A. Luoto ja hallituksen jäsen Matti Nummenpää ovat innoissaan perinteisen kesäjuhlan elvyttämisestä.

– Hyvää tässä on erityisesti se, että tapahtuma on jo iltapäivällä ja sopii näin ollen sekä ikäihmisille ja pienten lasten perheille. Kyse on siis oikeasta perhetapahtumasta, Luoto tiivistää.

Hämeenlinnan kansantanssijoiden puheenjohtaja Marjo Paulorinne-Santala on myös tyytyväinen siitä, että aivan kaupungin keskustaan saadaan kaikille avoin kansanjuhla.

– Tätä on vuosikausia toivottu, nyt se onneksi toteutuu.

Pikku-Pena toivoo saavansa mahdolliset esiintymistarjoukset pikapuoliin.

– Vapaaehtoisia järjestyksenvalvojia tarvitaan jonkin verran. Tämä erityisesti sen vuoksi, että paikalla on pikkulapsia ja tapahtuma veden äärellä. Yleistä valvontaa tarvitaan onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Larin-Kyöstin seuran yhteistyökumppaneina ovat Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Hämeenlinnan kansantanssijat, Hämeenlinnan VPK sekä puffetista vastaava HPK:n C-juniorijoukkue.