Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leikittelyä kuvataiteen ja muotoilun rajapinnassa

Galleria ARXissa on esillä Jenni Niskalan, Hämeen vuoden nuori taiteilija -stipendiaatin, näyttely Toiselta kädeltä – On the other hand.

Jenni Niskala on lahtelainen kuvataiteilija, taidegraafikko ja valmistuva muotoilija. Näyttely virittää raikkaan tunnelman visuaaliseen maailmaan taidegrafiikan, installaation ja pienimuotoisten veistosten välille. Teoksissa kaksi- ja kolmiulotteinen muotokielet seuraavat toisiaan abstraktin graafisen ja orgaanisen muodon välillä.

Niskala kuvailee, että teosten taustalta löytyy nykypäivän visuaalisen kulttuurin ja taideteosten itsensä synnyn tarkastelua. Taiteilijaa kiinnostaa taidekokemuksen riippuvaisuus katsojan omakohtaisesta tulkinnasta ja ajatusmaailmasta.

– Teosten elementit ovat rakennuspalikoita, jotka muuntuvat katsojan kokemusten kautta uusiksi mielleyhtymiksi.

Niskala kertoo pohtivansa tällä näyttelyllä erityisesti kuvataiteen ja muotoilun rajapintaa ja sitä, miten nämä kulttuurin alat tukevat toisiaan. Osa teoksista onkin toteutettu Lahden Muotoiluinstituutin korumuotoilun linjalla, sillä tämä näyttely on myös osa Niskalan opinnäytetyötä muotoilijana.

Näyttely on avoinna Galleria ARXissa, Keinusaarentie 1, Hämeenlinna, 24.1.–16.2. ma–to klo. 9–19, pe–su suljettu. Vapaa pääsy.