Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Töyssy on yleisön suursuosikki

Näyttelijä Mikko Töyssy on hurmannut Hämeenlinnan Teatterin yleisön. Suuri yleisö nimittäin äänesti Töyssyn toistamiseen vuoden suosituimmaksi näyttelijäksi Hämeenlinnan Teatterikerhon ja Kaupunkiuutisten järjestämässä suosikkinäyttelijä-äänestyksessä.

– Olen todella otettu, vaikuttunut. Yleisölle tätä työtä tehdään, ja jos kansa tykkää, niin silloin on ainakin jollakin tasolla onnistunut, kommentoi Töyssy itse.

Hän vierailee tällä hetkellä Rauman Teatterin musikaalissa Lallis, mutta palaa taas ensi syksynä Hämeenlinnaan Tahtien sota-esityksen myötä. Sitä ennen on vuorossa jo täkäläinen kesäteatteri..

Hämeenlinnan Teatterissa Töyssy on hurmannut yleisöä viime vuosina muun näytelmissä Puhtaana käteen, Naisia hermoromahduksen partaalla, Suomi sataa ja tuulee, Finnhits, Kalenteritytöt sekä Kalle Aaltonen.

Viime vuosi oli Töyssylle kiireinen, ja sama tahti jatkuu uuden vuoden puolella.

– Kesällä olen mukana Hämeenlinnan uuden kesäteatterin esityksissä, jo keväällä jatkuu tv-työ Villikortti-ohjelmassa, Töyssy kertoo.

Hän sanoo tv-työn avanneen näyttelijälle taas uuden sektorin laaja-alaisesta työkentästä.

– Ohjelmahan on hauska pläjäys. Itse olen sen teosta nauttinut ja tuntenut saavani paljon, kun ympärillä on hyvä tiimi ja mukavia ihmisiä. Ihmiset ovat minulle tärkeitä, Töyssy kertoo. Villi kortti jatkuu kevään aikana noin 15 eri lähetyksellä.

Jottei kaikki olisi liian helppoa, niin päälle on vielä esiintymisiä musiikkirintamalla.

– Viime vuosi oli hektinen, sama tahti jatkuu. Kotona ei ehdi käydä kuin kääntymässä, mutta hyvä näin, Töyssy toteaa kiireisestä menosta ympäri valtakuntaa.

– Monenlaista tässä on suunnitteilla myös jatkoa ajatelleen, joten tuskinpa aika käy pitkäksi tulevaisuudessakaan.

Töyssy sai yleisöäänestyksessä yli kolmanneksen annetuista äänistä, ja yli tuplaten enemmän kuin toiseksi eniten ääniä saanut Miikka Anttila. Ilkka Heiskanen, Liisa Peltonen ja Ria Kataja saivat seuraavaksi eniten ääniä. Kaikkiaan 24 eri artistia sai ääniä.

Aikaisemmin vuoden suosituimmaksi näyttelijäksi on äänestetty Aku Hirviniemi, Liisa Peltonen, Harri Ekonen, Ritva Oksanen, Lasse Sandberg. Äänestys koskee aina kalenterivuotta, ei näytäntökautta.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotut pääsyliput menivät Pirjo Helmiselle Turenkiin, Iiris Viljaselle Parolaan, Eija Niemiselle Hämeenlinnaan, Matti Tähtiselle Hämeenlinnaan ja Raimo Heikkilälle Iittalaan. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.