Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvakevään teemana unohtumattomat maisemat

Kino Tavastin järjestämät Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (Kavin) aluesarjanäytökset kevätkaudelle alkavat tiistaina 23. tammikuuta Bio Rexissä ja Kino Tavast ry:n ja Walhallan yhteinen Kuukauden pohjoismainen sarja 12. helmikuuta Museo Militarian elokuvasalissa.

Syyskaudella molempien sarjojen katsojaluvut nousivat, aluesarjassa keskimäärin 66 henkeen ja pohjoismaisessa 37 henkeen.

Kavin kevätkauden sarjan teemana ovat elokuvien unohtumattomat maisemat. Jokaisessa sarjan elokuvassa maisema on elimellinen osa tapahtumia. Elokuvat myös edustavat eri maanosia ja erilaisia maisemaelementtejä – sarjan aloittaa Suuri sininen (Besson 1988) Välimeren näkymineen. Matka Intiaan (Lean 1984) kuvaa englantilaisen kolonialismin maisemia ja Australian takamaat luovat Holy Smoke – pyhässä pilvessä -elokuvan tunnelman (Campion 1999). Englantilainen potilas (Minghella 1996) tapahtuu Saharan ja Italian maaseudun maisemissa ja Vihreä kulta Suomen Lapissa (Leminen 1939). Hayao Miyazakin anime Prinsessa Mononoke (1997) kuljettaa historiallisiin ja mystisiin metsiin. Unelmien sielunmessu on kurkistus huumattuun amerikkalaiseen mielenmaisemaan (Darren Aronofsky 2000).

Kuukauden pohjoismaisessa sarjassa nähdään ruotsalainen Saamelaisveri (Kernell 2017), tanskalainen De sandhaftige (Ohlin 2016), joka kertoo Afganistanista haavoittuneena palanneen sotilaan kuntoutumisesta ja norjalainen katastrofielokuva The Wave (Uthaug 2015). Neljäs elokuva on maaliskuussa nähtävä Kesä Monikan kanssa (Bergman 1953).

Lisätiedot: kinotavast.net