Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden hoitotarvikkeet

LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa Koivikko-kodille 15 000 euroa tarvikkeiden hankintaan. Rahasumma riittää koko vuoden hoitotarvikkeiden hankintaan. Hoitotarvikkeisiin kuuluvat esimerkiksi laastarit, sidetarvikkeet, kaarimaljat, neulat jne.

– Lahjoitus menee suoraan saattohoitoa tarvitseville ihmisille, ei byrokratiaan tai palkkoihin. Laadukkaat hoitotarvikkeet ovat osa elämänkaaren viimeisiä palveluksia ihmiseltä ihmiselle, elämänturvaa. On hienoa, kun joku osaa ajatella ihmiselon loppupäätkin, Koivikko-kodin toimitusjohtaja Riikka Koivisto kiittelee lahjoitusta.

Saattohoitokodin toiminta perustuu kuntien maksutuloihin ja osin lahjoitusvaroihin. Kanta-Hämeessä saattohoitokodin toiminnasta hyväntekeväisyydellä rahoitetaan vuosittain 10–15%.

Tällä hetkellä Koivikko-kodin potilaspaikoista käytössä on vain reilut puolet. Keskimääräinen hoitoaika on 2–3 viikkoa.

Hyvällä saattohoidolla suojellaan jäljellä olevaa elämää. Potilaat ovat aikuispotilaita, jotka sairastavat esimerkiksi syöpää, keuhkoahtaumatautia, sydämen vajaatoimintaa tai etenevää hermostosairautta. Hyvä oirehoito mahdollistaa potilaalle elämänlaatua ja voimavaroja keskittyä läheisten kanssa tärkeisiin viimeisiin yhteisiin hetkiin.

– Tulevaisuudessa meidänkin tilanne on varmasti toisenlainen, kun asetuksella määrätään saattohoidon järjestämisestä yliopistollisten sairaanhoitopiirien sisällä. Me kuulumme Tampereen yliopistolliseen sairaanhoitopiiriin. Uskon vakaasti toiminnan tasapainottuvan kaikissa Suomen neljässä saattohoitokodissa, kun asetus muuttuu käytännöiksi, Riikka Koivisto sanoo.

– LähiTapiola Loimi-Häme haluaa olla tukemassa paikallista hyvinvointia. Elämänturvayhtiönä meille on tärkeää, että voimme auttaa toiminta-alueellamme olevaa Koivikkosäätiötä heidän tarvitsemallaan taloudellisella tuella, LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola sanoo.

Hänen mukaansa elämänturvayhtiön tämän ja ensi vuoden ohjelmaan kuuluu yhteiskunnallisesti vaikuttavia tekoja, jotka kohdistuvat kaikkiin ikäluokkiin.

– Lasten ja nuoreten elämänturvataitojen kehittäminen on jo ollut ohjelmassa. Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen panostamme, samoin yrittäjyyden kiihdyttämiseen ja tukemiseen eri toimialoilla sekä vanhusväestön ja omaishoitajien tukemiseen, Lauri Riekkola kertoo.