Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huonekalukauppaa ihmisläheisesti

Sisuste-Peltoniemi on harvinainen kivijalkakauppa maalaispitäjän keskustassa. Peltoniemet ovat luotsanneet liikettään vuodesta 1987, läpi lamavuosien ja taantumien. Strategiana on ollut palvelujen lisääminen.

Liikkeen myymälätiloja laajennettiin ja valikoimia täydennettiin pari vuotta sitten sisustustekstiiliosastolla, jonka perustamisen yhteydessä Tuija Peltoniemi opiskeli ja valmistui myös sisustussuunnittelijaksi.

Peltoniemet ovat tunnettuja hyvästä asiakaspalvelusta. He myyvät kalusteet yleensä valmiiksi kasattuina ja kotiin toimitettuina.

– Haluamme myydä sitä mitä asiakas haluaa ja tarvitsee, Onni Peltoniemi tiivistää.

Yksi kaupan rakenteita myllertävä asia on teknologian kehittyminen ja digitaalisten palveluiden käyttöönotto. Nuorta polvea edustava Juhana Peltoniemi on vastannut haasteeseen kehittämällä huonekalualan ammattilaisille suunnatun Tasokas-palvelun.

Hän peräänkuuluttaa alalle asennemuutosta digitalisaatiota kohtaan, jotta palvelut ja myynti vastaavat nykypäivän ostotottumuksia.

– Sisuste-Peltoniemen perinteitä kunnioittaen vastaamme tämän päivän haasteisiin. Näen yrityksemme ja alan tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon työtä.

Peltoniemet kuitenkin uskovat, että kivijalkamyymälät pitävät pintansa verkkomaailman rinnalla. Asiakkaat haluavat edelleen kokeilla ja nähdä konkreettisen tuotteen, digitalisaatio valjastetaan ohjaamaan asiakkaita myymälään.

– Meidän on tarjottava asiakkaalle syy tulle kauppaamme, kauppiaat linjaavat.

Peltoniemet tekevät töitä rakkaudella ja ihmisläheisesti. Sisuste-Peltoniemi onkin saavuttanut useana vuonna ykkössijan Hämeenlinnan seudun parhaana asiakaspalvelijana. Tänä syksynä Peltoniemet vastaanottivat myös huonekalualan valtakunnallisen tunnustuksen, nimityksen vuoden 2017 huonekaluliikkeeksi.

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Lammin Yrittäjät luovuttivat palkinnon Lammin yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.