Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maankaatopaikka on kaikille avoin

Syksyn päästyä jo pitkälle monet kotipuutarhurit tuskailevat, mihin kuskata kasoihin ja pusseihin kertyneet jätteet. Yksi paikka löytyy ainakin osoitteesta Pälkäneentie 850. joka sijaitsee noin 1,5 kilometriä Aulangontien ja Tyrvännöntien risteyksestä pohjoiseen. Alueella aloitti pari kuukautta sitten uutena yrittäjänä Jouni Koskenmäki.

– Kauhean paljon tulee jatkuvasti kyselyjä, Koskenmäki kertoo.

– Netissä on tietoa ja oma Facebook-sivukin löytyy, mutta silti tiedustelusoittoja tulee koko ajan. Tänä aamunakin puhelin on pirissyt jo kolme kertaa.

Rahkoilassa otetaan vastaan puhdasta maa-ainesta, kiviä, betonia, asvalttia sekä puutarhajätettä.

– Puhtaalla tarkoitetaan kaivuumaata, jossa ei ole laudanpätkiä, villoja tai öljyä, maankaatopaikan hoitaja Heikki Isosomppi neuvoo.

– Puutarhajätteestä kelpuutamme risut ja lehdet, mutta ne pitää eritellä. Omenia emme sen sijaan huoli, ainakaan kuormakaupalla. Kantoja ei kovin monessa paikassa oteta vastaan, mutta meille niitä voi tuoda.

Maankaatopaikka toimii 5,5 hehtaarin alueella. Se on lokakuussa avoinna arkisin kello 8-16 sekä poikkeuksellisesti lauantaisin 21.10. ja 28.10. klo 9-14 ja maanantaisin 23.10. ja 30.10. klo 8-18.

– Henkilöautolla ja peräkärryllä tuotujen kuormien verollinen hinta on 10 euroa. Kuorma-autojen kanssa taksat katsotaan sitten tapauskohtaisesti, Isosomppi sanoo.

– Käteistä rahaa emme täällä käsittele, joten jokainen asiakas saa mukaansa pankkisiirron.

Uusi yrittäjä on rehkinyt alkuvaiheet alueen siistimisessä ja tulevaisuudessa hän aikoo kierrättää mahdollisimman paljon.

– Jatkossa aiomme myydä multaa, murskeita ja täytemaata. Kaikki palautetaan maailmalle jalostetussa muodossa, Koskenmäki tuumaa.

– Mitään kuntarajoja emme täällä tunne, joten ihan kaikki ovat tervetulleita. On tänne jo kuskattu betonia Turengista saakka.