Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaunis sekasotku avaruudessa

Valerian and the City of a Thousand PlanetsOhjaaja Luc BessonRooleissa Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Sam Spruell

Valerian and the City of a Thousand Planets alkaa lupaavasti. David Bowien Space Oddityn soidessa kelataan avaruuden kohtaamisten historiaa, zoomataan lumoavan kauniille Mülin planeetalle ja sen tuhoon. Tästä kuva leikkautuu päähenkilöihin Valerianiin (Dane DeHaan) ja Laurelineen (Cara Delevingne), jotka ovat 2700-luvulla erikoistehtäviä tekevä tiimi.

Valtavassa, eri lajien kansoittamassa Alphan kaupungissa heidän tiensä johtaa pimeälle ja laajenevalle alueelle. Suojellessaan koko universumia, he pääsevät petoksen ja sen peittelyn jäljille.

Elokuvassa on kysymys Luc Bessonin näkemyksestä Valerian ja Laureline -sarjakuvasta. Kysymys on myös yli 180 miljoonan budjetista ja kalleimmasta Yhdysvaltojen ulkopuolella tehdystä elokuvasta. Eurooppa ja Luc Bessonin nimi eivät ole kuitenkaan onnistumisen takeita. Mitä pidemmälle elokuva etenee upeasta alusta, sitä tavanomaisemmaksi ja sotkuisemmaksi se muuttuu kaikesta visuaalisuudesta ja hassuista avaruusolennoista huolimatta. Pääparin suhteessa ei ole mitään kipinää. Dialogi on kömpelöä alusta loppuun. Katsoja muistaa (etenkin kaupunkikohtauksissa), että tämä sama mies on ohjannut mestariteoksen The Fifht Element (1995), sitä tulee ikävä.

* * *