Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rugbyn SM-finaalit pelataan Kaurialan kentällä

Linna Rugby Club järjestää ensi lauantaina lajin valtakunnalliset finaalit, joissa taistellaan sekä miesten että naisten SM-tittelistä ja 1. divisioonan voitosta.

– Joka vuosi seurat voivat ilmoittaa halukkuudestaan finaalipäivän tekemiseen, Rugbyliiton puheenjohtaja ja Linna Rugbyn pelaaja Jens Willadsen kertoo.

– Kauriala on erinomainen paikka tälle tapahtumalle ja Hämeenlinnan sijainti on logistisestikin hyvä.

Kaurialan nurmella otellaan kello 11 miesten 1. divisioonan finaali, jossa asettuvat vastakkain helsinkiläisen Warriors Rugby Clubin kakkosjoukkue ja Vaasa Wolves.

– Vaasa on mielenkiintoinen joukkue, joka joutui resurssipulan takia luovuttamaan sarjapaikkansa kesken kauden 2015. Nyt he tekevät vahvaa paluuta, Willadsen sanoo.

Kello 13.30 vuorossa on naisten SM-finaali, jossa kohtaavat Tampere Rugby Club ja Helsinki Rugby Club.

– Tampere on pelannut vahvan kauden, mutta on silti haastajan asemassa, tiedottaja Juho Peltoniemi arvelee.

– Helsinki voitti kaikki kauden runkosarjan ottelunsa ja heidän riveissään pelaa myös Linna Rugbyn kasvatti Riikka Rasimus.

Miesten SM-finaali starttaa kello 16 ja tulessa ovat kestomenestyjät Helsinki Rugby Club ja Warriors Rugby Club.

– HRC pelaa suoraviivaista ja voimaan pohjautuvaa peliä, kun taas esimerkiksi Warriorsin Tumppi Finell on taitopelaajana aivan omaa luokkaansa, Willadsen pohtii.

Stadionilta löytyy ravintola Fresno A-oikeuksin, myyntipisteitä sekä potkuseinä.

– Ottelut näkyvät suorana Elisa Viihteen Fan Seat -palvelussa, Peltoniemi kertoo.

– Paikalla on paljon Linna Rugbyn vapaaehtoisia, jotka kertovat mielellään lajista. Finaalipäivä on seuralle iso mahdollisuus saada rugbylle lisää näkyvyyttä myös kotikaupungissa.

Finaalipäivän liput ovat 5 euroa ja alle 12-vuotialle tapahtuma on ilmainen.

Rugbyfinaalit la 1.10. klo 11 alkaen Kaurialan kentällä.