Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistathan tulla luokkakokoukseen!

– Sinäkö se olet, hyvin tunsin, vaikka on vuosikymmeniä viime näkemästä, sanailivat toisiaan halatessaan ja tuttavallisesti hartioille läpsytellessään Antti Astrén, Mika Kukkonen, Marjut Ollikainen ja Petri Jokinen. Koolle syyskuun alussa kutsuttu luokkakokous herätti heissä jo ennakkoon mukavia muistoja.

Kouluaikaa varsinkin Tuomelan koulussa leimasi yhteisöllisyys, vaikkei yhteisistä leikeistä ja peleistä vielä 1973 ja -74 moisia nimityksiä käytettykään.

– Joskus saatettiin kyllä vetää tyttöjä letistä ja poikien kanssa ottaa matsi painissa, mutta siihenpä se jäi, sanovat pikku hiljaa kultaista keski-ikää hipovat miehet. HYK:n aikaan oltiinkin jo sitten enemmän teinejä. Yhtäkään iltapäivälehtien julkimoa ei vuosikerrasta -66 tainnut nousta. Hyvä niin, eipä ole syytä pohtia lähestymiskulmia. Noin muuten kuuskutosia on levittäytynyt ympäri maata ja vähän ulkopuolellekin.

Mieltä ei ikävästi jäänyt opettajistakaan kukaan painamaan – päinvastoin, jokainen on valmis toivottamaan tervetulleeksi luokkakokoukseen Aulangolle niin entiset opettajat kuin saman vuosikerran oppijat. Kaupunki oli noihin aikoihin pieni, varsinkin samoilla nurkilla Sairiossa ja Hätilässä asuneet tunsivat tarkkaan toinen toisensa. Vielä nytkin he pikaisesti piirtävät paperille talot, kadut ja kulmat, missä kukin vuosia sitten asui.

Sosiaalisessa mediassa luokkakokouksesta aktiivisesti tiedottaneet järjestäjät kertovat saaneensa kokoon jo nelisenkymmentä varsinaista osallistujaa. Nimiä listalla on yli sata, eli eiköhän ryhmä vielä kasva.

– Päivällä klo 14 kokoonnumme Tuomelan pihalle ja vierailemme ensin kouluilla. On mielenkiintoista nähdä miten remontoidun Tuomelan nurkat ovat muuttuneet. Iltapäivän lopusta Aulangolle, jossa on mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin ja ruokailuun, illasta sitten Night Hugo. He muistuttavat, että tilaisuus on avoin myös entisten luokkakavereiden aveceille, kuten kello 22 jälkeen Aulangon yökerhossa kaikille muillekin.

– Ken kokee joukkoon kuuluvansa on tervetullut!

– Illan aikana esiintyy Freedom from Kokkola, ihan ammattibändi, jonka joukoissa tietysti myös meidän koulukaveri ikäluokkaa -66.

– Luvassa on hyvää kasari-viihdettä, orkesteria ja tiskijukkaa, pääsääntöisesti musiikkia, jonka sanoista saa selvää, hymyilee Antti Astrén. Pääasia on kuitenkin, että pääsee tapaamaan vanhoja koulukavereita. Ja kiitos tapahtuman tukemisesta Hyvät Kaupat Oy sekä Rantasipi Aulanko.

Lisätiedot: Antti Astren 0400-836 205 / Petri Jokinen 040-844 3084 
Facebook: HYK 1966 syntyneet ja http://hyk-1966.webnode.fi