Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Retrohenkinen Kaima tuli torin kulmalle

Linnankatu 1:ssä avattiin toukokuussa uusi ravintola Kaima, jonka tunnelmaa voisi kuvata olohuonemaisen rennoksi, kansanomaiseksi ja ajan patinalla silatuksi. Hyvällä ja keskeisellä paikalla sijaitsevassa baarissa on myös hulppea, 70 asiakasta vetävä terassi.

– Muutettiin koko sisustus edellisen omistaja jäljiltä ja hommattiin kaikenlaista retrohenkistä lampuista lähtien, yrittäjä Maaret Korhonen kertoo.

– Niitä on jo muutama asiakas yrittänyt meiltä ostaakin. Ajatuksena on, että unohdetaan nykypäivä ja hankitaan kaikenlaista vanhaa tavaraa.

Ravintolan nimi juontaa Korhosen ja hänen miesytävänsä etunimistä, mutta sillä on myös filosofisempi merkitys.

– Tapasimme aikoinaan tällä paikalla sijainneessa Linnan Krouvissa, mutta enemmän nimi tahtoo kertoa siitä, että ravintola voi olla ihmisiä yhdistävä paikka. Kaimahan on melkein niin kuin sinä itse.

Kaimassa soitataan musiikkia laidasta laitaan Dolly Partonin klassikoista nykypäivän hitteihin. Tänä kesänä terassilla on riittänyt väkeä, sillä säät ovat suosineet.

– Tyytyväisiä voidaan olla, kun joka päivä on tullut uusia ihmisiä. Kuoharitarjouksemme on kiinnostanut asiakkaita kovasti ja varsinkin pariskuntia on poikennut.

Monille kaupungin baareille Iron Maidenin konsertti kuului kesän kohokohtiin, eikä Kaima ollut poikkeus.

– Viime viikon keskiviikko oli aivan ihana ilta, Korhonen huokaa.

– Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja ravintolassa oli paljon myös vieraspaikkakuntalaisia ja ulkomaalaisia. Kaupungissa oli ihan älyttömän hyvä meininki, joka jatkui myös keikan jälkeen. Sellaista vaan lisää.

Korhosen mukaan tapahtumien aikaan myös hämeenlinnalaiset ovat paremmin liikenteessä.

– Powercupin aikaan meillä oli vilkasta ja niin on myös aina, kun torilla jotakin tapahtuu.

– Meillä on tarkoitus lisätä myös elävän musiikin tarjontaa nimenomaan terassilla ja ajatuksena että, että musiikki ei silloin ole mahdottoman kovalla.

Milloin sitten hämeenlinnalainen mieluiten istahtaa torin kulmalla olevalle terassille?

– Kyllä meillä käy väkeä heti aamupäivästä kahvilla tai oluella lukemassa sanomalehdet. Porukkaa tulee tasaisesti päivän mittaan.

– Perjantai -ja lauantai-illat ovat tietenkin kiireisimpiä, mutta sunnuntaitkin ovat meillä hyviä, koska niin monet muut paikat ovat kiinni. Ja kyllä ihmiset haluavat istua ulkona myöhään yöhönkin asti, jos säät vain sallivat.