Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidekahvila 
elävöittää Turvantaloa

Turvantalo on lammilaisille tärkeä kokoontumispaikka. Talossa on erilaisten tilaisuuksien lisäksi toiminut pitkään kuvataidekoulu ja kansalaisopiston kutojien piiri.

Ensimmäistä kertaa Turvantalolle kootaan kesänäyttely paikallisten taiteilijoiden töistä. Paikallisia nuoria on saatu mukaan pitämään pop up -kahviloita ja näin tuetaan nuorten kesätyöllistymistä.

Taidekahvila toteutetaan yhteistyössä Tuuloksen 4H:n, kuvataidekoulun ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Maalauksia taidekahvilaan saadaan Eero Pöyhtäriltä Lammilta, Irja Rantalalta Tuuloksesta ja Pirjo Heinolta Hauholta, ja myyntiin tulee Raija Oksasen koristelasiesineitä ja koruja.

Esille on tulossa myös hämeenkoskelaisen taiteilijapariskunnan Jarmo Kukkosen ja Eeva-Kaisa Takalan maalauksia. Näyttelyssä esitellään myös kuvataidekoulun toimintaa. Vanajaveden opisto on antanut tilan näyttelykäyttöön ilman eri korvausta.

Kuvataidekahvilan yrittäjinä toimivat 4H-yrittäjät ja siskokset Vilja ja Lumi Vähäsöyrinki Tuuloksesta serkkunsa Pihla Salmelan kanssa. Lammilainen Marjaana Virtanen pitää heinäkuun aikana myös kahvilaa muutamana päivänä avoinna.

Taidenäyttelyn järjestelyistä vastaa lammilainen Kone & Kirjoitus Tmi talkoolaisten avulla ja tuella.

Aukiolopäivät: ke 22. ja to 23.6., ma 27.6. ja ti 28.6., to 7.7. ja pe 8.7. ja to 14.7. ja pe 15.7. Kahvila on avoinna aukiolopäivinä klo 12–16. Muulloin ryhmille tilauksesta sopimuksen mukaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät Turvantalon nettisivuilta.