Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikuisten karkkikaupassa
tarvitaan paljon tietotaitoa

”Erikoisliikkeet eivät menesty Hämeenlinnassa”. Siinä on väite, joka on vuosien varrella kuultu monesta suusta ja viime vuosina entistä useammin. TV-Sävel Music Shop eli tuttavallisemmin Tevari on kuitenkin tehnyt menestyksellisesti soittimien ja musiikkilaitteiden kauppaa kantakaupungin keskustassa vuodesta 1973 asti.

– Olemme sellaisella erikoisalalla, joka ei lähde marketteihin, myyjä Harri ”Hasa” Salminen tuumailee.

–  Instrumenttien ja äänentoistolaitteiden kaupassa vaaditaan aika paljon tietotaitoa. Ihmiset haluavat kokeilla tuotteita ja kysyä myöskin ammattilaisen mielipidettä.

SALMISEN mukaan teknikkan kehittyminen tuo tasaisin ajoin vipinää musiikkikauppaan. Jokin erikoinen ja kekseliäs ratkaisu saattaa aiheuttaa varsinaisen ostobuumin.

– Olemme Suomen kätkimyyjiä, mitä tulee Bose-äänentoistolaitteisiin. Niissä on yksi kaiutin, joka pystyy täyttämään koko tilan.

– Systeemi on kevyt sekä helppokäyttöinen ja soveltuu niin ammattilaisille kuin kouluille tai seurakunnille.

VERKKOKAUPPA on mullistanut myös soittimien ja laitteiden myyntiä ja markkinointia.

– Me kilpailemme asiantuntevalla palvelulla, jota internetistä ei saa ja samalla meidän on pidettävä huolta siitä, että hintamme ovat kilpailukykyisiä verkon tarjiontan nähden.

– Lisävolyymia olemme saaneet myös kitaroiden ja muiden soittimen huollosta, joka on selkeästi lisääntynyt.

KOSKA TEVARI on kaupungin ainoa musiikkikauppa, valikoiman pitää olla laaja klassisista soittimista karaokelaitteisiin.

– Meiltä löytyy esimerkiksi jousisoittimia, puhaltimia, kitaroita ja rumpuja sekä kaikkea äänentoistoon liittyvää, Salminen luettelee.

– Ihan kaikkea emme voi pitää myymälässä, mutta tilaamalla saa mitä vaan. Esimerkiksi akustisia pianoja emme enää varastoi, koska digitaalisesta pianosta on tullut viime vuosina salonkikelpoinen.

PAIKALLINEN musiikinharrastus on myyjien mukaan ollut joskus innokkaampaakin kuin nykyisin.

– Jossain vaiheessa oli todella paljon hevitouhua, mutta se on nyt jostain syystä vähän hiipunut, Leo Kunnas kertoo.

–  Toisaalta esimerkiksi sellaiset jutut kuin Taidekasarmin jamit ovat herättäneet jengiä myös Hämeenlinnan lähiseuduilta.

YHTYEISSÄ ja myöskin soolona esiintyvä Salminen soittaa monia instrumentteja ja on työskennellyt Tevarissa vuodesta 1976. ”Kannattaa kysyä Hasalta”, on monen konkarin neuvo nuorelle musiikinharrastajalle.

– Onhan meillä todella paljon asiakkaita, jotka ovat käyneet täällä vuosikymmeniä, joten kyllä siinä kai luottamus on jo ansaittu, Salminen sanoo.

– Ala on melkoista aaltoliikettä ja muutaman vuoden välein tulee joku uusi buumi, kuten karaoke, joka on vieläkin voimissaan. Muistan vielä senkin ajan, kun harmonikkaa myytiin tosi paljon, kun markkinoilla käyvät ihmiset tulivat niitä ostamaan. Nyt on ollut niiden osalta vähän hiljaisempaa.

SOITTIMET ovat intohimoja nostattavia vempeleitä, joita kierrellään ja kaarrellaan ihaillen.

– Onhan tämä semmoinen aikuisten karkkikauppa, jossa heräteostoksia tehdään paljon.

– Pimeän kaupan iltaan laitetaan semmoiset tarjoukset, että myyjälle tekee oikein pahaa.