Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari Haapa-aho teki ristikkokirjan

– Sisällön tuottaminen kirjaan vei yhdeksän kuukautta tiivistä työrupeamaa, kertoo hattulalainen Jari Haapa-aho. Kirjan hän teki neliväriseksi, koska halusi sen tarjoavan visuaalista mielihyvää viihdyttävän aivojumpan ohessa. Jättiristikkokirja sisältää 180 eri vaikeustason sanaristikkoa ja 30 piilosanatehtävää ratkaisuineen.

Ristikoita Haapa-aho laskee laatineensa kuluvan vuoden aikana yhteensä kolmisen sataa: ”Se on paljon käsityönä tehdyiksi.” Uuden ristikon hän useiden laatijoiden tapaan aloittaa oikeasta alakulmasta. Ratkaisijallekin se on monasti helpoin paikka aloittaa.

– Ratkaisusanoissa yritän rajoittaa erisnimiä, silti niitäkin on joitain pakko käyttää. Vihjeillä pystyy jonkin verran heikohkojakin ratkaisusanoja korjaamaan.

– Teknistäkin sanastoa aivot yrittävät syöttää johtuen omasta koulutus- ja työtaustastani. Itseäni auttaa eri suuntiin olevien sanojen hahmottamisessa kymmenien vuosien mittainen suunnittelutyö.

Uunituore Ristikkojätti 2016 on Jari Haapa-ahon viides kirja – ne kaikki hän on kirjoittanut eläkkeellä ollessaan. Haapa-aho on Sanaristikkoseura Sanaseppojen puheenjohtaja. Ristikkojätti 2016-kirjan on kustantanut Readme.fi ja se on painettu Bookwellin kirjapainossa Porvoossa.