Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta

1Hämeenlinnan ensimmäiset seniorimessut oli menestys. Elenia Areenalle lappasi väkeä kiitettävästi molempina päivinä. Varsinkin maalaistohtori Tapani Kiminkisen luennot olivat suosittuja. Reipasta kieltä käyttävä Kiminkinen sai monen seniorin suupielet reippaasti aurinkoiseen asentoon. Messujen anti tuntui olevan kohderyhmälle varsin mieluisa. Messupromoottorien järjestämien ensimmäisten Seniorimessujen ainoa isompi miinus tuli samaisista luentotilaisuuksista. Äänentoisto ei tavoittanut läheskään kaikkia kiinnostuneita, kun seisomapaikkalaiset joutuivat messuosastojen eteen, joissa kävi tietysti jo muuten puheen pulputus. Elenia Areenalta löytyy varmasti toimivampi ratkaisu luentojen järjestämiseen kuin nyt nähty, kuultu (huonosti) ja koettu.

2Hämeenlinnan Loimalahdessa vietettiin asuntomessuja 40 vuotta sitten. Alueelle valmistui rivitaloja ja omakotitaloja 14.11.1975. Asunto-osakeyhtiö Martinkivi osoitteessa Viialantie 3 vietti 40-vuotissynttäreitään pihatalkoiden merkeissä. Talkooväkeä olikin kertynyt kiitettävästi eli lähes 30 henkilöä eli suurin osa taloyhtiön asukkaista oli mukana. Juhlan kunniaksi Tolosen Terttu ja Anttolan Anneli olivat leiponeet yli 120 pullaa ja keittäneet kahvia monta litraa. Herkullisen lohikeiton oli valmistanut Hämeenlinnan Ateriapalvelu M&M Oy. Keiton, leivät ynnä muut tykötarpeet toimitti paikalle Lodvosen Marika. Lohikeiton ja kahvien jälkeen oli vuorossa erilaisten virvokkeiden tarjoilua ja mukavaa yhdessäoloa. Ilta oli jo pitkällä, kun viimeiset talkoolaiset malttoivat lähteä kotiinsa. Luonnollista muuttoliikettä on vuosikymmenien varrella ollut, mutta kaksi perhettä on edelleen aitoja alkuperäisiä silloiselle asuntomessualueelle muuttaneita. Synttärijuhlissa todettiin, että Viialantiellä on hyvä asua ja elää rauhallisessa ympäristössä luonnon helmassa. Taloyhtiön hallitus kiittää kaikkia mukana olleita ja järjestelyihin osallistuneita.

3Hämeenlinnan Rintamaveteraanit ja Hämeenlinnan Sotaveteraanit viettivät tiistaina yhteistä pikkujoulua. Monen mielestä oli erittäin mieluisaa nähdä ”vanhoja tuttuja”, joita ei pitkään aikaan ollut tavannut. Tilaisuudessa esiintyi Erkki Liikanen jota säesti haitarilla Harri ”Hasa” Salminen. Liikanen lauloi vanhoja tunnettuja laulujaan mm Evakkoreki, Väliaikaista, Joensuun Elli. Laulujen lomassa hän kertoili matkojen varrella sattuneita hupaisia tapauksia. Osa niistä oli ihan oikeasti omakohtaisia. Illan päätteeksi juhlavieraat lauloivat pianon säestyksellä yhteislauluna tunnettuja joululauluja.

Kauppakeskus Goodmanissa sijaitseva ravintola Topkapi on nyt Fontanas Bar&Restarurant. Nimikilpailun yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotun palkinnon sai Senni Tiihonen. Yrittäjä Can Mese vaihtoi samalla ruokalistaansa burgereiden ja sormiruokien suuntaan, pitsat eivät kuulu enää tarjontaan. Ravintoloitsijan mukaan vaihdon on kaikilta osin onnistunut, sillä asiakaspalaute on ollut erinomaista. Fontanas uusii vielä hieman sisustustaan, mutta uusi logo näkyy jo ulospäin.