Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaana Visulaaka maailman ykkönen

Hämeenlinnalainen Jaana Visulaaka voitti viikko sitten sunnuntaina arvostetun Ms. Wabba Universe kehonrakennuksen bodyfitnessin world championships -tittelin Albanian Tiranassa.

– Treenasin kuusi viikkoa kolme kertaa päivässä. Se oli elämäni kovin treenijakso. Aika meinasi loppua kesken, koska olin Tiina Jylhän klinikalla rintaoperaatiossa elokuussa ja minulla oli sen jälkeen kolmen viikon tauko.

– Lensimme Albaniaan torstaina. Perjantaisen aamupalan jälkeen rupesin oksentamaan. Johtuiko sitten lentokoneessa tulleesta ruokamyrkytyksestä. Lauantaina en päässyt edes aamupalalle, Jaana kertoo.

Mahatauti aiheutti ongelmia jo lauantaisen karsinnan takia.

– Olin niin nesteinen, kun lähdimme kisapaikalle. Kaikki nesteet olivat kropassa, kun en ollut vuorokauteen liikkunut yhtään. Kunto ei ollut silloin mikään hyvä.

– Ajattelin, etten lähde ollenkaan sunnuntaiseen finaaliin. Pienen lenkin jälkeen nesteet lähtivätkin kiertämään. Kun söin aamupalan, kroppakin alkoi kuivua.

Mutta mahatauti ei ollut ainoa ongelma.

– Vasen olkapääni oli tulehtumisen takia nesteinen. Siitä ei erottunut mikään. Peittelin vasenta puolta poseerauksessa. Lavamies kävi kääntämässä minua, mutta jatkoin olkapään peittelyä. Minut olisi voitu hylätä koko kisasta.

Merkittävä saavutus

Visulaaka sanoo voiton olleen merkittävä juttu.

– Olen vielä niin sekaisin tästä kaikesta. Olin niin järkyttynyt voitostani, etten edes oikein osannut nauttia tilanteesta. Olen tosi onnellinen, että olen ainoana suomaisena voittanut tämän tittelin, Visulaaka sanoo.

Suomen joukkue pärjäsi Albaniassa erinomaisesti, sillä kotiintuomisina oli kuusi kultaa ja neljä hopeaa.

– En ole koskaan ennen voittanut tällaista kisaa. Kisafiilis jäi päälle, joten lähden heti torstaina kisoihin Liettuaan.

Hierojana työskentelevä Visulaaka kiittelee treenisalinsa Sporttimekan-harjoitusoloja.

– Sinne saa mennä mihin aikaan tahansa. Treenasin usein päivän viimeisen harjoituksen vasta ennen puoltayötä. Treenin tehokkuudesta kertoo se, että minulla ei ole yhtään rasvaa kropassa. Olen niin kuiva, että kaikki verisuonet näkyivät joka puolelta, Visulaaka sanoo.

– Jos tulee tuntemuksia, että joka paikka särkee, niin sille tunteelle ei saa antaa valtaa. Mikään paikka ei kuitenkaan hajonnut kovan treenijakson aikana.

Visulaaka lepäsi muutaman päivän kovan harjoitusrupeamansa aikana, sillä hän kärsi hetkellisesti kuumeesta.

– Albaniasta takaisin tullessa sain lentokoneessa flunssan. Elimistöllä ei oikein ole vastuskykyä, kun se on viety niin loppuun.

Visulaaka tasapainoilee kisareissujen suhteen taloutensa kanssa.

– Pari viikkoa ennen kisoja, ajattelin, etten lähde. Tiina Jylhä-Valkosen puoliso Tapani Valkonen maksoi matkani. Hän ei antanut minun luovuttaa, Visulaaka kertoo.