Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Surukukkienkin valinnassa persoonallisuus saa korostua

Surukukkien ja erilaisten kukkalaitteiden valinta ei ole enää yhtä tiukasti perinteisiin sidottua kuin takavuosikymmeninä.

– Vainajan persoonallisuus, harrastukset ja työkin voivat nousta jollakin tavoin esiin surukukkalaitteiden suunnittelussa, floristi Nina Kuuru hämeenlinnalaisesta Jukolan Kukkatalosta sanoo.

Hautajaisissa yleisimmin käytetyt kukkalaitteet ovat joko hautakimppuja, pohjaan sidottuja hautavihkoja, seppeleitä, sienipohjaan tehtyjä sydämen tai ristin muotoisia kukkalaitteita tai yksinkertaisesti vain yksi kukka.

– Ei ole vain yhtä oikeaa ja hyväksyttyä tapaa, jokaisella on omat mieltymyksensä, Nina Kuuru korostaa.

Kukkalajien, kukan värien tai kukkien määrän suhteen ei ole olemassa mitään sääntöjä joten jokainen valitsee ne mieltymyksensä mukaan. Takavuosikymmeninä suosittiin lähes yksinomaan neilikkaa, kallaa, liljaa ja punaista ruusua. Nyt tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja. Yleisimmin käytettyjä kukkia ovat edelleenkin ruusut, neilikat ja valkoliljat. Kukkien väreistä käytetyimpiä ovat valkoinen, punainen, lila ja sininen.

– Kirjo surukukkien lajikkeen ja värin osalta on nykyisin laidasta laitaan, Nina Kuuru vahvistaa.

Hänen mukaansa valkoinen väri on edelleen trendikäs ja suosittu, mutta erilaiset värikkäät vaihtoehdot sopivat ihan yhtä hyvin surukukiksi.

Kukkalaitteeseen voidaan liittää myös muistovärssy joko kortille tai nauhoihin kirjoitettuna.

Persoona näkyviin

Surukukkien, niin arkulle tai hautakummulle laskettavien sekä surutilaisuuden kukkasuunnittelussa käytetään yhä enemmän mielikuvitusta.

– Vainajan persoonallisuus voi näkyä kukkasuunnittelussa. Jos luonto on ollut hänen elämässään lähellä, niin se voi näkyä kokonaisuuden suunnittelussa, Pirjo Liimatainen ottaa esimerkin.

Hän kertoo myös kodin pihapiirin kukkia ja kasveja hyödynnettävän surukukkien valinnoissa.

– Pihapuun oksat tai kotipihan kukat voi tuoda aivan erinomaisesti mukaan kokonaissuunnitteluun. Kannattaa antaa vihjeitä ja suunnitella yhteistyössä floristin kanssa. Yhteistyöllä saa varmasti mieluisan lopputuloksen, Nina Kuuru opastaa.