Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret ovat ottaneet Nurkan omakseen

Nuorisotila Goodmanin Nurkka vietti torstaina 28.10. virallista avajaispäivää Grand Opening -tapahtuman merkeissä. Päivällä tilassa oli avoimet ovet ja illalla esiintyivät Skylight Parade ja Wedgie.

Hämeenlinnan kaupungin Nuorisopalvelujen uusi nuorisotila avattiin kauppakeskus Goodmaniin jo syykuun alussa. Tilassa käy keskimäärin 60–70 nuorta illassa, vilkkaimpina iltoina lähes sata, mikä on myös maksimi.

– Olemme saaneet nuorilta hyvin positiivista palautetta, nuorisotyötekijä Piia Helin kertoo.

Nuoret ovat ottaneet tilan hyvin omakseen.

– Biljardi ja pingis ovat lähes koko ajan käytössä ja pleikka sekä pöytälätkä ja pöytäfutis ovat suosittuja. Nuoret ovat tänä syksynä innostuneet myös perinteisistä lauta- ja korttipeleistä sekä shakista.

Vaikka tila on kauppakeskuksessa, on kysymyksessä normaali nuorisotila. Paikalla on aina vähintään yksi työntekijä sekä yksi iltaohjaaja.

– Kiitos järjestyksenvalvojille, että he piipahtavat täällä lähes joka ilta. Myös heiltä on tullut hyvää palautetta, että nuoria on vähemmän kauppojen edustalla. Nuorten olohuone on nyt siirtynyt tänne, Helin sanoo.

Pelisäännöt selkiytyneet

Alkuun nuorisotilan sijainti sai aikaan myös soraääniä.

– Alku meni pelisääntöjen opetteluun. Nuoret ovat fiksuja ja he ymmärsivät, että puhaltamalla yhteen hiileen saamme tämän tilan toimimaan, nuorisotyöntekijä Miia Koljonen sanoo.

Suurimpana häiriötekijänä nousi esiin meteli.

– Nyt meteliä on vaimennettu eristeverholla ja otimme käyttöön astetta pienemmät musiikkikaiuttimet. Lisäksi teemme täällä päivittäin desibelimittausta, jotta melutaso pysyy alle 80 desibelin, Koljonen valaisee.

Muutosten jälkeen ei valituksia ole tullut.

– Vain yhden kerran on bassoa pyydetty pienemmälle, mutta ainakaan meidän korviimme ei muuta ole kantautunut, nuorisotyöntekijät sanovat.

Ensi viikosta lähtien nuorisotila on avoinna maanantaista perjantaihin klo 16–21 ja sunnuntaisin 16–20. Lauantaisin tila on suljettu.