Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seutukunta saa näkyvyyttä pian ympäri Eurooppaa

– Hämeenlinnan seutu saa tätä kautta näkyvyyttä enemmän kuin millään muulla konstilla. Käytännössä vieläpä ilmaiseksi, Linnan Kehityksen sijoittumispalvelujen johtaja Ari Räsänen sanoo loma-asuntoja Euroopan laajuisesti välittävän Novasolin rantautumisesta Hämeenlinnaan. Yritys avaa toimipisteen kaupungissa lähitulevaisuudessa.

Näkyvyys tulee muun muassa Euroopassa järjestettävissä Hämeenlinnan aluetta esittelevissä asiakastilaisuuksissa sekä yrityksen nettisivuilla.

– Kun näin laajalti toimiva kansainvälinen yritys markkinoi meitä ulkomailla, on se todella iso juttu. Emme saisi vastaavaa näkyvyyttä millään rahalla.

Novasol hakee nyt listoilleen vähintään 50 vuokrattavaa loma-asuntoa Hämeenlinnan seudulta. Yritys välittää Euroopassa 40 000 loma-asuntoa 29 eri maassa. Se on maanosan suurin toimija mökkivuokrauksessa. Yrityksen liikevaihto on noin 80 miljardia euroa vuodessa. Vertailun vuoksi – Suomen valtion budjetti on reilut 50 miljardia euroa.

50 mökillä liikkeelle

– Suomessa on noin 700 0000 mökkiä ainutlaatuisissa maisemissa, mutta muulle Euroopalle se on salaisuus. Meidän tehtävänä on kertoa tällaisesta potentiaalista, Novasolin Pohjoismaiden toimintoja johtava Torbjörn Fredman sanoo.

Hämeenlinnan seudun mökkivuokraus on tarkoitus avata noin 50 mökillä, mutta yrityksellä on kova halu kasvattaa vuokrausta. Hämeenlinnan on nykyisin valtakunnan kuudenneksi suurin mökkikunta.

– Parin vuoden päästä vuokrattavia kohteita pitäisi olla noin 300, Fredman sanoo.

Suomalaismökkien vuokrataso on Fredmanin mukaan nyt liian korkea venäläisbuumin jäljiltä. Eurooppalaisille hintataso on liian korkea.

– Perustasona mökiltä vaaditaan sähkö, wc ja juokseva vesi. Oikealla hintatasolla vuokraaminen on taattua, Fredman uskoo.

Elämää kyliin

Mökkivuokrauksen eurooppalainen trendi on elää kuten paikalliset. Suomalaiset elävät esimerkiksi italialaiskylissä kuten paikalliset–ja päinvastoin.

– Mökkivuokrauksella on mahdollisuus saada kyliin uutta vireyttä. Kukaan ei esimerkiksi enää kuskaa toiselta puolelta mannerta viikon eväitä mukanaan, Ari Räsänen uskoo.

Torbjörn Fredman uskoo myös ympärivuotiseen vuokraukseen, sillä Suomen talvi on suurimmalle osalle eurooppalaisista edelleen eksoottinen kokemus.

– Meidän toimintatapaamme kuuluu myös kehittää mökkejä ja niihin liittyviä palveluja yhteistyössä vuokraajan kanssa. Emme pelkästään vuokraa, vaan haluamme palvella hyvin sekä vuokraajaa että vuokralaista. Se on kaikkien etu, Fredman sanoo.