Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistolehto on paikka hiljentymiselle

Kirkkoherra Timo Kalaja siunasi sunnuntaina 11. lokakuuta käyttöön muistolehdot Rengon uudella hautausmaalla ja Vuorentaan hautausmaalla.

Muistolehdot ovat yhteisiä hauta-alueita, joille vainajan tuhka haudataan niin, että omaiset eivät tiedä tarkkaa hautauskohtaa. Muistolehdon yhteydessä on muistelupaikka, jonka kukka- ja kynttilätelineelle haudattavien kukkalaitteet tuodaan vainajan siunauksen jälkeen. Omaiset voivat myöhemminkin hiljentyä muistelupaikalla ja tuoda kynttilän sekä leikkokukkia. Ruukkukukkia telineelle ei saa tuoda. Muistelupaikalle voidaan kiinnittää vainajan nimilaatta, jonka voi tilata seurakuntayhtymän hautatoimistosta.

Uudet muistelupaikat on suunnitellut Hämeenlinnan seurakuntayhtymän ylipuutarhuri Kari Laiho ja ne on rakennettu seurakuntayhtymän omana työnä. Rengon muistelupaikalla on Hautakiviveistämö Matti Kailan valmistama muistomerkki, johon on kirjoitettu Raamatunjae Jobin kirjasta: ”Minä tiedän, että lunastajani elää” (Job. 19:25). Tekstin on valinnut kirkkoherra Timo Kalaja. Nimitaulut on valmistanut Konepaja Markku Juselius.

Rengossa muistelupaikan takana olevalle istutuksin rajatulle alueelle voidaan haudata yli 500 tuhkaa. Vuorentakana muistelupaikan viereiselle alueelle voidaan haudata yli 1 300 tuhkaa. Vuorentakana on mahdollista haudata tuhka myös uurnan kanssa. Tavallisesti se haudataan muistolehtoon ilman uurnaa. Tuhkaa ei saa ripotella, vaan se tulee aina haudata.

Rengon muistolehto sijaitsee uuden hautausmaan rinteessä ja Vuorentaan lehto hautausmaan paikoitusalueen läheisyydessä Marssitien puolella.