Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilyn edistäminen polkaistiin liikkeelle

Hämeenlinnan kaupunki on julkaissut pyöräilyn edistämishankkeen asukasraportin, joka on ensimmäinen pyöräilyn edistämistyötä esittelevä julkaisu Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnassa on ollut tänä vuonna käynnissä Liikkumisen ohjaus -hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa pyöräilyn kulkutapaosuutta kaupungissa. Hankkeessa on järjestetty kaksi asukastapahtumaa ja internetkysely, joissa on kerätty asukkailta ideoita pyöräilyolosuhteiden ja -palveluiden kehittämiseksi.

Nyt julkaistussa raportissa esitellään mm. asukkaiden mielipiteitä ja jatkotoimenpiteet pyöräilyolojen kehittämiseksi.

Esimerkiksi raportista ilmenee, että pyöräilijät kokivat kaupungin pyöräilyoloissa olevan vielä kehitettävää. Hämeenlinnaan toivottiin yksinkertaiseksi enemmän laadukkaita ja sujuvia pyöräväyliä. Kyselyssä nousi esiin tarve saada laadukas pyöräily-yhteys keskustan läpi sekä pohjois-etelä-, että itä-länsisuunnassa.

Lisäksi keskustaan ja aluekeskuksiin kaivattiin lisää pyöräpysäköintipaikkoja.

Raportin mukaan kaupunki aikoo kehittää pyöräilyoloja mm. julkaisemalla pyöräilykartan, laatimalla pyöräilynedistämisohjelman, korjaamalla keskeisiä risteysalueita ja aloittamalla pyöräilyn edistämisohjelman toteuttamisen käytännössä.

Raportti on luettavissa kaupungin nettisivuilta.