Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

POLIISIPALSTA Takaa-ajoa autolla ja juosten

Poliisi yhytti henkilöauton ajamasta ylinopeutta Tuuloksentiellä Hangasmäen kohdalla maanantai-iltana. Partio kääntyi auton perään, mutta se ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan kiihdytti vauhtiaan. Patterihaankadulta auto jatkoi kevyen liikenteen väylää puistoalueen läpi Hainaronkadulle jonne se pysähtyi. Auton kuljettaja lähti juosten karkuun, mutta perään lähtenyt konstaapeli oli paremmassa kunnossa, ja sai hänet kiinni. Autosta löydettiin anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Kuljettaja oli myös ajokiellossa, ja aiemmin hän oli jäänyt kiinni seitsemän kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Autossa oli myös kaksi muuta noin 25-vuotiasta miestä, ja koko kolmikko toimitettiin kiinniotettuina Hämeenlinnan poliisivankilaan. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja varkautena.

Epäilty myymälävaras otettiin kiinni Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa myymälässä sunnuntaina päiväsaikaan. Noin 50-vuotiaan naisen hallusta löytyi erilaisia lihaleiketuotteita muutamien kymmenien eurojen edestä, joita nainen ei ollut esittänyt kassalla maksettavaksi. Kaupan pihapiirissä oli naisen käyttämä henkilöauto, jonka kylmälaukusta löytyi lisää lihatuotteita, joita oli syytä epäillä anastetuiksi. Asiaa tutkitaan useana näpistysrikoksena.

Henkilöauto suistui kaiteeseen Hämeenlinnassa valtatie 3:lla maanantaina puolenyön jälkeen. Poliisipartion tullessa paikalle autossa oli sen omistaja, noin 30-vuotias mieshenkilö. Hän puhalsi 1.04 promillea poliisin seulonta-alkometrilaitteeseen. Tampereen suunnasta tulleen auton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan, jolloin ajoneuvo oli kulkeutunut vasemman ohituskaistan yli ja törmännyt metallikaiteeseen. Auton vasen eturengas oli repeytynyt irti ja vasen takarengas repeytynyt osittain irti ja koko vasen kylki vaurioitunut pahoin. Epäilty kuljettaja loukkasi niskaansa ja rintaansa ja hänet kuljetettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvoverorikkomuksena.