Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaurialasta löytyy Suomen paras kenttä

Kaurialan kenttä Hämeenlinnassa on saanut päättyneeltä kaudelta Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton (SAJL) tunnustuksen ”vuoden pelikentäksi 2015”. Palkitseminen on liiton historian ensimmäinen.

Arvioitavana oli 15 eri pelikenttää ympäri valtakunnan. Harrastajien joukossa parhaan arvosanan saa Helsingin Sonera-areena, mutta sillä ei pelata lainkaan sarjapelejä, vaan ainoastaan Vaahteramaljan finaali.

Arviointia ei tehnyt pelkästään liitto, vaan aina myös vastustajajoukkueen edustaja sekä tuomariston edustaja.

Kaurialan kenttä tunnustettiin vuoden parhaaksi pelialustaltaan. Sekä pelaajat että tuomarit ovat sitä mieltä, että Kaurialasta löytyy paras pelialusta amerikkalaiseen jalkapalloiluun. Arvioinnissa on muun muassa koko kenttäalueen ilme, pukuhuonetilat ja katsomot.

– Taustalla on tietysti hyvin tehty pohjatyö, mutta kyllä kenttämiehet tekevät runsaasti hommia nurmikentän kunnon eteen, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n työnjohtaja Pertti Sopenperä kertoi. Hän vastaanotti SAJL:n tunnustuspalkinnon Huskien puheenjohtaja Teemu Lahdelta ja varapuheenjohtaja Antti Silvolalta.

Huskien johtomiehet kehuvat myös yhteistyötä lajin harrastajien ja kentästä huolehtivien kesken. Hämeenlinnassa on nyt myös eri lajien kesken hyvää keskusteluyhteyttä kenttäolosuhteista.

Amerikkalaisen jalkapallon harrastajat treenaavat talvikautena sisällä palloiluhallissa sekä Pullerin tekonurmella, jota sitäkin pidetään lajin sisällä erittäin hyvänä kenttänä.

Huskiesin miesten joukkue voitti päättyneellä kaudella 1. divisioonan runkosarjan ja pääsi pudotuspeleissä toiseksi. Seuran naisten joukkue pelaa ensi kaudella SM-sarjassa. Junioritoimintaa kehitetään koko ajan, ja uudet harjoitusryhmät käynnistyvät marraskuun alussa.

Huskiesin miesten ottelut kokosivat Kaurialan lehtereille keskimäärin 660 katsojaa.