Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halloween saa hirviöt valloilleen

– Halloweenin suosio on kasvussa, K-Citymarket Hämeenlinna Tiiriön osastopäällikkö Janne Jylhänkangas sanoo.

Kauppiaat panostavat pikkusesonkeihin entistä enemmän. Tämä näkyy myös kauppojen valikoimissa.

Tällä hetkellä halloweenin viettoon on tarjolla toinen toistaan ”kammottavampia” tuotteita: irtosormia, hirviönaamareita, hämähäkkejä, torakoita, kummituksia ja luurankoja sekä lukematon määrä muuta rekvisiittaa – kurpitsoita unohtamatta.

Nykyisin moni panostaakin halloweenin viettoon. Lapsille tehdään esimerkiksi yöhön elämysrata, jossa juodaan lohikäärmelientä kummitusvalojen kajossa.

– Halloween on varsinkin lapsille iso juttu. Tämän jännittävän teeman puitteissa voi viettää samalla perheen yhteistä aikaa. Mielestäni halloween sopii lapsiperheille myös ajankohtansa puolesta, sillä pyhäinpäivä on yksi pysähdyspaikka ennen joulua, jossa voi keskittyä lapsiin.

Toki aikuisetkin juhlivat halloweenia:

– Naamiaisissa halloween on suosittu teema.

Rekvisiittaa joka lähtöön

Halloween-tuotteet voi jakaa kolmeen ryhmään: sisustustavaroihin, naamiaisasuihin ja askartelutuotteisiin.

– Näillä voi periaatteessa järjestää koko juhlan, sillä kutsut, kattaus, valot ja rekvisiitta löytyvät kaikki samasta pisteestä.

Teemaan sopivat oranssit ja mustat servietit sekä kertakäyttöastiat viimeistelevät juhlakattauksen. Juomien kyytipojaksi löytyy silmäpalloja, ja juhlamenuukin valmistuu helposti: nakeista saa näppärästi irtosormet, ketsupista ”verta” ja mantelilastuista irtokynsiä.

Juhlaan voi askarrella teeman mukaiset kutsukortit, sisustuksessa voi käyttää kummitusvaloja tai kurpitsoita ja naamareissa on valinnanavaraa pirunsarvista pääkalloihin.

Juhlaan kuluvat olennaisesti myös ”jäynät”:

– Kaikki ötökät, hämähäkit, torakat ja hiiret toimivat säikyttelyssä oikein hyvin, Jylhänkangas vinkkaa hymyillen.