Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ela pääsi mukaan kotimaiseen leffaan

Kuusivuotias hämeenlinnalainen Ela Yildirim näyttelee ensi vuoden maaliskuussa elokuvateattereihin tulevassa Antti Jokisen Pahan kukat -filmissä.

Elokuvarooli on Elan ensimmäinen, mutta kameran edessä hän on esiintynyt pian kahden vuoden ajan niin filmillä kuin valokuvissa.

– Ela on valtavan kiinnostunut kaikenlaisesta esiintymisestä, nuoren näyttelijättären äiti Elif Yildirim kertoo. Taustaa löytyy myös isän puolen suvusta, sillä serkkuja ja muita sukulaisia on runsaasti erilaisissa tehtävissä muun muassa Turkin televisiossa ja elokuvamaailmassa.

Innostus syntyi alkujaan Turkin tv:n Mallit-ohjelmasta. Jatkuvan anelun jälkeen äiti hommasi tyttärensä koekuvauksiin Helsinkiin.

– Suomessa on pakko mennä Helsinkiin, jos aikoo päästä esille, Hämeenlinnassa pysyvästi asuvan perheen äiti kertoo.

Jossakin vaiheessa Ela jo kyllästyi pitkiin kuvauspäiviin, ja niin harrastus oli useita kuukausia tauolla. Uutta intoa tuli taas viime keväänä ja sen jälkeen elokuvarooli valtakunnan kärkiohjaajiin kuuluvan Antti Jokisen ajankohtaisella teemalla rakennetussa elokuvassa.

Elan vuorosanat ovat elokuvassa vähissä, mutta perheen tyttären leikit ovat vahvasti esillä.

– Elo-syyskuussa kuvauspäivät olivat pitkiä, mutta samalla hauskoja, Ela kertoo kuvauskokemuksestaan..

Edes Elan kaveripiiri ei ole ollut tietoinen elokuvaroolista ennen tätä Kaupunkiuutisten lehtijuttua.

– Se oli salaisuus, Ela sanoo. Äiti jatkaa, että kysymyksessä oli myös sopimuskysymys tuottajayhtiön kanssa.

Eläinelokuva olisi hieno

Kuusivuotiaan tytön elämässä on toki paljon muutakin kuin kuvaukset. Pikkusisko on erittäin rakas. Kaksikko leikkii yhdessä erityisen paljon roolileikkejä.

– Olen ratsastanut. Hevoset ovat tosi kivoja, vaikka ne ovat tosi isoja, Ela kuvailee nostamalla kätensä niin ylös kuin mahdollista.

– Eläinaiheinen elokuva olisi joskus hieno tehdä.

Baletti ja judo kuuluvat ratsastuksen ohella nuoren neidin harrastuksiin.

Ela on mukana jo mukana kansainvälisille markkinoille suunnatuissa mainoksissa. Suomalaisiin mainoksiin ei ole tie vielä avautunut.

– Saa nähdä miten käy elokuvaroolin jälkeen. Tytön tummuus ja kasvonpiirteet eivät ole perisuomalaisia, joten ymmärrämme kyllä, että kiinnostusta ei vielä ole ollut, ranskalais-turkkilainen äiti kertoo.

Perhetaustansa ansiosta Ela puhuu jo nyt sujuvasti kolmea kieltä – suomea, ranskaa ja turkkia.

– Isän kanssa puhun turkkia, äidin kanssa ranskaa ja kavereiden kanssa suomea, Ela hymyilee.

Elokuva lähiönuorista

Pahan kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa. Elokuvan keskeinen hahmo on 15-vuotias Sipe, jonka koskettava suhde velipuoleensa ja vanhempiinsa muodostaa tarinan ytimen.

Elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela.

Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen kirjoittaa Paleface.

– Tätä ajankohtaisempaa ja katu-uskottavampaa elokuvaa ei voi tämän päivän Suomesta tehdä. Tämä tarina on pakko kertoa nyt, koska Suomen nykytilanne vaatii niin, kertoo elokuvan tuottaja Markus Selin.