Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta

1Hämeenlinna-Seura on luovuttanut Vuoden kotiseututeko 2015 -palkinnon HPK:lle ja Vuoden kotiseututeko 2015 -kunniamaininnan Pentti ”Pikku-Pena” Nyholmille. Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden ja hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi. Palkitsemisperusteiden mukaan HPK on liikuttanut hämeenlinnalaisia monin tavoin jo 85 vuoden ajan. Hyvin monella hämeenlinnalaisella on jonkinlainen suhde HPK:hon joko harrastajana tai penkkiurheilijana. Pentti Nyholm puolestaan tunnetaan laajasti hämeenlinnalaisten keskuudessa ja 1970-luvulta lähtien lukemattomia hyväntekeväisyystempauksia järjestäneen ”Pikku-Penan” toiminta on aina ollut pyyteetöntä. HPK:n Vuoden kotiseututeko -palkintoa olivat vastaanottamassa HPK-Naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki, HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela ja HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen. Hämeenlinna-Seura kiittää palkittuja ansiokkaasta toiminnasta kotiseudun hyväksi.

2LC Tuuloksen vakituisiin avustuskohteisiin kuuluu mm. Tuuloksen koulu. Kun kuntaliitoksen myötä vuonna 2009 koululta hävisi mahdollisuus tarjota oppilaille xylitol-pastillit ruokailun yhteydessä, nappasi LC Tuulos kiinni pastillien kustannuksista. Tärkeästä asiasta on tullut jo perinne. Toista perinnettä valmistellaan jo hyvää vauhtia. Viime kaudella ensimmäisen kerran järjestetty talvirieha yhdessä LC Hämeenlinna/Liinujen kanssa saa jatkoa helmikuussa 2016. LC Tuuloksen presidentti Jarkko Halonen ja sihteeri Harri Mäkelä poikkesivat lahjoittamassa Tuuloksen koululle ensimmäisen talvitapahtuman tuotolla hankitut 5 iPadia. Nyt yhdellä koneella opiskelee kaksi oppilasta, kun aiemmin neljä oppilasta joutui jakamaan yhden koneen. ”Tilanne koululla voisi olla vieläkin parempi, mutta viiden koneen lahjoitus paransi työskentelyä huimasti”, oppilaat ja rehtori Antti Lamminpää iloitsivat. Samalla käynnillä veljet lahjoittivat nipun jousiheijastimia, joita riitti myös henkilökunnalle. Klubin hankkimia heijastimia on lahjoitettu myös Tuuloksen päiväkotiin ja perhepäivähoitajille sekä Lammille pakolaisten vastaanottokeskukseen.

3Artemis City Spa juhli 6-vuotissynttäreitään innostuneissa tunnelmissa torstaina 22.10. Illan aikana Noora Vennamon luotsaamassa muotinäytöksessä nähtiin syksyn kuumimpia trendejä. Vaatetuksesta vastasivat Pienen Vaatekammarin Eija Kanth ja Marimekon Sani Kerminen ja asusteista vastasi Tori-optiikan Anna-Kaisa Lötjönen ja Elina Wäyrynen. ”Kivijalkamyymälät ovat keskustan elämän elävöittäjiä, joten rohkeaa yrittäjyyttä tarvitaan. Ja ymmärrystä, että yrittäjät haluavat tarjota asiakkaille parastaan”, Raija Griessler, Artemis City Span omistajatar viesti lämminhenkisessä ja positiivisia tulevaisuudensuunnitelmia lupaavassa puheessaan. Jatkossa Studio Kaunis Sinä ja Artemis City Spa yhdistävät voimavaransa ja osaamisensa saman katon alle. Artemis Tila tarjoaa tapahtumatuotantoa, mm. lapsille Prinsessa-syntymäpäiviä, sekä juhlia myös aikuiseen makuun. Yrittäjät innostuivat yhteiskuvioista ja aikovat jatkossakin järjestää yhteisiä tapahtumia ja hengennostatuksia kaupunkilaisten iloksi: ” Hämeenlinnan imagolle on tärkeää, että keskustan liiketilat säilyvät”, yrittäjät painottavat.