Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulosta syntyy turbulenssin keskellä

Kuudesta ottelusta neljä voittoa, yksi tasapeli ja tappio.

Ei hassumpi kauden aloitus salibandyn Divarissa temmeltävältä Lammin Salibandyseuralta kesken kiivaimman flunssa-aallon.

Matkalla on kaatunut muun muassa sarjan kärjessä käväissyt Limingan Niittomiehet ja kivikova paikallisvastus Steelers.

Sarjan kenties nuorimman joukkueen otteet ovat oikeuttaneet runkosarjan neljänteen tilaan, kun pelejä on jäljellä kaksi ennen joulutaukoa.

Erot ovat kuitenkin joukkueiden välillä hyvin pieniä, ja syyskauden viimeinen rutistus mitataan tulevana tuplaviikonloppuna.

Lauantaina lammilaiset saavat vastaansa sarjataulukon vitosena majailevan Erä Akatemian. Sunnuntaina Hakkala-hallissa vierailee yhdeksäntenä oleva sipoolaisremmi ÅIF.

– Poikien kanssa on asetettu selkeä tavoite: olla parempi kuin viime vuonna, LaSBin valmentaja Kalle Tyrkäs sanoo asettamatta sen suurempia paineita suojattiensa harteille.

Urheilullinen jengi kasassa

Nousujohteinen on kolmatta kauttaan Divarissa pelaavan LasBin tie kieltämättä ollut.

– Ensimmäisenä vuonna tuli tiukkoja tappioita, mutta sarjapaikka säilyi. Viime kaudella alkoi tiukkoja voittoja jo irrota, mutta stoppi tuli pudotuspeleissä, Tyrkäs kertaa.

Hän toivoo, että joukkue selvittäisi tällä tiensä runkosarjan neljän parhaan joukkoon.

– Matkan tyssääminen pudotuspeleissä on tosi kylmä hetki. En usko, että pojat haluavat kokea sitä uudestaan.

Pudotuspeli- eli pleijarikierroksia on kolme: puolivälierät, välierät ja finaalit. Kaikki ottelusarjat pelataan systeemillä paras kolmesta. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Kevään pudotuspeleihin on kuitenkin vielä pitkä matka, runkosarjasta on vielä reilut puolet jäljellä. LasBilla on olemassa kaikki mahdollisuudet selvittää pleijarit.

– Jätkät ovat treenanneet tosi hyvin. Kesällä vedettiin sen verran paljon suo- ja mäkijuoksua. Meillä on varmasti kasassa yksi sarjan urheilullisimmista joukkueista, joka ei turhia hermoile, Tyrkäs kehuu.

Pojat jouluksi kotiin

Divarin ohessa LaSB tahkoaa myös Suomen cupia, jossa on jo selvittänyt tiensä 16. parhaan joukkoon. Tyrkäksen mielestä cup-ottelut ovat hyvä lisä kilpailukauteen.

– Siellä saa vastaansa kovia liigajoukkueita, mutta myös alasarjalaisia. Osa matseista käy hyvästä treenistä, liigajoukkueita vastaan voi puolestaan mitata oman kunto- ja taitotasonsa.

LaSB on saanut aikaan hyvää tulosta, vaikka onkin kärsinyt hienoisesta turbulenssista läpi syksyn. Helpotusta on luvassa joulutauon jälkeen, kun joukkue vahvistuu tutuilla miehillään.

– Ketjutasolla on ollut hieman rikkonaista. Tilanne helpottuu, kun ylivoimapyörittäjä Roope Kainulainen, Vili Näveri ja Oskari Avotie kotiutuvat jouluksi armeijasta, Tyrkäs summaa.

Syksy on antanut joukkueelle mahdollisuuden myös kokeilla, millaiset pelaajayhdistelmät takaavat toimivia ketjuja.

– Kyllä me pitkälle päästään, mikäli pystymme säilyttämään oman taitotasomme ja pitämään peruspelimme hyvänä, Tyrkäs sanoo.