Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laura Mäki tähtää SM-rautoihin ennätyskunnossa

Lammilaista KGB-voimailuseuraa edustava Laura Mäki, 23, voi keskittyä levollisin mielin marraskuussa Kankaanpäässä pidettäviin nuorten SM-koitoksiin.

Lahdessa asuva, mutta myös Lammilla valmentaja-isänsä Risto Mäen opissa harjoitteleva voimailijatar nimittäin nakutti Helsingissä pidetyissä klassisen voimanoston kilpailuissa tililleen uuden suomenennätyksen.

Laura Mäki nosti maasta rautaa 152,5 kilon edestä, joka tekee hänestä myös KGB:n ensimmäisen ennätystehtailijan.

– Se on myös henkilökohtainen ennätykseni. Tavoitteena oli nostaa vain marraskuussa Kankaanpäässä pidettäviin nuorten SM-kisoihin vaadittava tulosraja.

Todellisuudessa 63 kilon sarjassa Helsingissä urakoinut Mäki teki kovan tempun, sillä SE-raudat nousivat ilmaan hänen ensimmäisissä virallisissa voimanostokisoissaan.

Sitä ennen 127,5 ja 140 kilon nostot olivat kevyttä kauraa Mäelle.

Rautainen debyytti

Aiemmin Laura Mäki on kilpaillut vain penkkipunnerruksessa, jossa saavutti viime vuonna SM-hopeaa.

Klassista voimanostoa Mäki on puolestaan harjoitellut vasta tammikuusta lähtien. Lajissa nostetaan rautaa ilman tukea antavia apuvälineitä.

Penkkipunnerrusennätystään hän petrasi Helsingissä 2,5 kilogrammalla tuloksella 62, 5 kiloa. Sitä ennen hän penkkasi puhtaasti tulokset 57,5 ja 60 kilon raudoilla.

Lisäksi hän kyykkäsi aloituslajissa 105 kiloa. Lopuksi tankoon ladottiin vielä 115 kiloa, mutta sen tuloksen rikkomista Mäki yrittää uudestaan seuraavissa kilpakoitoksissaan.

Yhteistulokseksi Mäen debyyttikisoissa kirjattiin rautaiset 320 kiloa. Sillä tuloksella Mäki olisi vienyt suvereenisti jo viime vuonna suomenmestaruuden alle 23-vuotiaiden sarjassa 63 kiloa.